Sundhedspolitisk Tidsskrift

Minister: Nordisk Cochrane Center skal granskes

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har sat en evaluering i gang af Nordisk Cochrane Center.

Nordisk Cochrane Center er ikke blevet evalueret i de 25 år, det har eksisteret. Derfor har sundhedsminister Ellen Trane Nørby sat en evaluering i gang. Det oplyser hun til Altinget.

"Vi har for en måneds tid siden sat en evaluering i gang, og vi har også holdt møde med Peter Gøtzsche og orienteret ham," siger Ellen Trane Nørby til Altinget.

Ifølge finanslovsforslaget for 2019 er der tale om en årlig bevilling på 18 millioner kroner til centret. 

Fremtiden for Nordisk Cochrane Center er usikker, efter centrets leder, professor Peter Gøtzsche, i sidste uge blev ekskluderet af det internationale forskernetværk Cochrane-samarbejdet.

Nordisk Cochrane Center Centret hører administrativt under Rigshospitalet, men Rigshospitalet har ikke noget ansvar for centrets forskning, skriver hospitalsdirektør for Rigshospitalet, Per Christiansen, på Twitter.

"Hvis man misligeholder de personalepolitiske retningslinier eller laver ulovlige økonomiske dispositioner kan vi gribe ind. Vi kan ikke agere ift det faglige, der er man uafhængig," skriver han.

Nordic Cochranes vicedirektør, Karsten Juhl Jørgensen, forventer ikke en afklaring om centrets og Peter Gøtzsches fremtid, før det internationale Cochrane-samarbejdes stormøde i Edingburgh slutter torsdag, har han sagt til Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Tags: Peter Gøtzsche, Nordic Cochrane Center, goetzsche

Like eller del denne artikel