Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Region Midtjylland vil hente 10 mio. kr. på at stoppe brug af udokumenteret kræftmedicin

Kræftafdelinger i Region Midtjylland skal gå deres behandlinger efter i sømmene og spare regionen ti millioner kroner ved at indstille brugen af medicin, hvis effekt ikke er tilstrækkelig dokumenteret, lyder det i Region Midtjyllands budget for 2019. Om besparelsen bliver så stor, vil formand for regionens lægemiddelkomite Jørgen Schøler Kristensen ikke vurdere, men ’et eller andet omfang’, vil det have, siger han.

Behandlinger, der ikke er understøttet af evidens, og medicin, der ikke er godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), skal tages ud af brug, lyder det i budgettet, som Regionsrådet i Region Midtjylland vedtog 5. september. Politikerne skullel finde besparelser for 138,6 millioner kroner, og medicin var sammen med strukturændringer, digitalisering, reduktion af ambulante besøg og akut aktivitet et af de områder, de så på.

Ifølge forslaget skal øvelsen med at udfase udokumenterede behandlinger begynde på kræftområdet uden at man dog har specifikke behandlinger i sigte. Der er nærmere tale om en oprydning, fortæller formand for Den Regionale Lægemiddelkomite i Region Midtjylland, Jørgen Schøler Kristensen.

”Vores tanke er, at selv om rigtig meget bliver kontrolleret og gennemarbejdet f.eks. i Medicinrådet, nationale kliniske retningslinjer og andre steder, så er der også behandlinger, der er iværksat for en del år siden, og som ikke har været vurderet på den måde, og vi tror på, at afdelingerne vil kunne finde områder eller behandlinger, som ikke for nylig har gennemgået,” siger Jørgen Schøler Kristensen.

Når afdelingerne finder behandlinger, som de mener, der kan mangle dokumentation for, er tanken, at lægemiddelkomiteen skal være behjælpelig med at undersøge evidensen.

”Ofte indfører vi jo behandlinger rimelig hurtigt, og så er spørgsmålet, om vi altid får fulgt op på de store nye undersøgelser senere i lægemidlers levetid,” siger han.

Om besparelsen løber op i de budgetterede 10 millioner kroner, ved man reelt ikke, men ”et eller andet omfang vil det have,” siger Jørgen Schøler Kristensen.

Tags: Kræft, Region Midtjylland

Del artikler