Svend Lings.

Svend Lings igen tiltalt: Rådede 85-årig kvinde til at tage plastikpose over hovedet

Den kontroversielle, pensionerede læge Svend Lings er blevet anklaget endnu engang. Denne gang for at vejlede en 85-årig kvinde til at begå selvmord.

Det fremgår af et tillægsanklageskrift, som ifølge Svend Lings blev sendt til ham i går aftes fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Den ældre kvinde døde den 9. eller 10. august. Hun havde indtaget dødbringende medicin og havde snøret en plastikpose med et gummibånd over hovedet.

Svend Lings anklages i den forbindelse ved i tiden mellem den 17. juli 2018 kl. 23.52 og den 6. august 2018 kl. 12.54, via mailkorrespondance, at have vejledt den 86-årige kvinde om metoder til at begå selvmord på. Han skulle ifølge anklageskriftet både have bekræftet medicinvalget og også skrevet, at det ville være en god ide også at supplere med en plasticpose.

"Hvis du kan gennemføre det, vil du være 100 % sikker. Husk i givet fald at der skal en elastik om halsen," skulle han have skrevet.

Sagen er dermed den tredje sag mod Svend Lings, som 3. september skal behandles ved retten i Svendborg.

Lings er i forvejen sammen med en anden læge, den pensionerede psykiater Frits Schjøtt, tiltalt for at have assisteret en mand, som forsøgte at begå selvmord, hvilket ikke lykkedes, da manden tog medicinen på en forkert måde.

Derudover anklages Svend Lings for at have udskrevet 100 milligram af stoffet Fenemal til den århusianske, tidligere brilledesigner Jørgen Vesterby Mikkelsen. Brilledesigneren ønskede med familiens accept at få hjælp til at dø, og der blev lavet en dokumentar på TV2 om hans ønske. Efter en hjerneblødning i 2013 havde den tidligere så succesfulde forretningsmand mistet lysten til at leve. Han var blevet lam i det meste af kroppen, og bundet til en kørestol fik han sine dage til at gå med at se film og sove.

Jørgen Vesterby Mikkelsen døde 7. maj 2017. Ifølge TV2-dokumentaren blev Jørgen Vesterby Mikkelsen aldrig obduceret, og officielt var dødsårsagen endnu en hjerneblødning.

Ved retssagen, hvor de tre sager behandles, skal der også medvirke to lægdommere.

Tags: Svend Lings, aktivdoedshjaelp

Like eller del denne artikel