Svend Lings.

Svend Lings anklaget for at hjælpe brilledesigner med at dø


Den pensionerede overlæge Svend Lings er blevet anklaget for at assistere endnu en person med at tage sit eget liv. Det oplyser han i en mail til Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Lings er i forvejen sammen med en anden læge, den pensionerede psykiater Frits Schjøtt, tiltalt for at have assisteret en mand, som forsøgte at begå selvmord, hvilket ikke lykkedes, da manden tog medicinen på en forkert måde.

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi har i sagen udarbejdet et tillægsanklageskrift, som handler om et dødsfald, som skete 7. maj 2017.

Ifølge anklageskriftet har Lings udskrevet 100 milligram af stoffet Fenemal til den afdøde. Samtidig står der, at Lings vidste, at stoffet skulle bruges til selvmord.

Baggrunden for den nye anklage er TV2-dokumentaren "Jørgen vil dø", hvor den århusianske tidligere brilledesigner Jørgen Vesterby Mikkelsen med familiens accept forsøgte at få hjælp til at dø.

Efter en hjerneblødning i 2013 havde den tidligere så succesfulde forretningsmand mistet lysten til at leve. Han var blevet lam i det meste af kroppen, og bundet til en kørestol fik han sine dage til at gå med at se film og sove.

Jørgen Vesterby Mikkelsen døde 7. maj 2017.

Ifølge TV2-dokumentaren blev Jørgen Vesterby Mikkelsen aldrig obduceret. Officielt var dødsårsagen endnu en hjerneblødning.

Sagen bliver behandlet 3. september ved Retten i Svendborg, og anklageren vil have lægerne fængslet.

Ved retssagen skal der også medvirke to lægdommere.

Tags: Svend Lings

Like eller del denne artikel