Ekspert: Skatteproblemer hvis Gøtzsche får dækket promotion

Skatteaspekterne af Peter Gøtzsche-sagen kan være alvorlige, både for hovedpersonen og Rigshospitalet.

Det mener, skatteekspert og partner i Deloitte, Richardt Tabori Kraft. Han vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men han understreger principielt, at hvis det offentlige betaler for promoveringen af Peter Gøtzsches private forretninger, vil det have implikationer for professorens indkomstskat.  

”Tager man på to ugers bog-promovering i f.eks. USA og lader det offentlige betale, er det svært at argumentere for, at en sådan rejse ikke er skattepligtig for vedkommende, såfremt rejsen i øvrigt ikke har en erhvervsmæssig relevans i forhold til den primære ansættelse,” siger Richardt Tabori Kraft. ”En sådan rejseudgift burde være afholdt privat, som en udgift i relation til bogudgivelsen, og trækkes fra i de honorarer, der kommer ind.”

Skatteeksperten tilføjer, at ”hvis bog-promoveringen foretages på en tur, hvor vedkommende også skal foretage sig noget fagligt, såsom en konference eller tjenesterejse, bliver det gråzone-agtigt, men fortsat et skattemæssigt problem”.

Sundhedspolitisk Tidsskrift har spurgt Rigshospitalet, om man har overvejet de skattemæssige aspekter af Peter Gøtzsches brug af offentlige midler til private formål. Også det spørgsmål indgår i Rigshospitalets granskning af sagen.

Tags: goetzsche

Like eller del denne artikel