Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Ugens topjob – Sundhedsstyrelsen bygger fremtidens ledelse op

Sundhedspolitisk Tidsskrifts chefredaktør Kristian Lund giver sine skarpe kommentarer og knytter trådene sammen på området for lederjob i sundhedsvæsenet. I dag ligger han nærmere på Sundhedsstyrelsen, den øverste myndighed i sundheds-Danmark. Styrelsen er godt i gang med at bygge en ny ledelse op efter Søren Brostrøm. Faktisk begyndte opbygningen allerede i hans tid.

 

 

Ændringer i styrelsen
 

1. Den har vi hørt før - Jonas Egebart bliver direktør for sundhedsstyrelsen og afløser Søren Brostrøm

 

2. Kirstine Moll Harboe overtager jobbet som ny enhedschef for Beredskab og Smitsomme Sygdomme
3. Maria Herlev Ahrenfeldt udnævnes til enhedschef for Evidensbaseret Medicin

 

 

4. Tine Heide Thomasen bliver ny Enhedschef for Kommunikation

 

 

5. Kresten Breddam skal være Sundhedsstyrelsens nye enhedschef for Strålebeskyttelse

 

 

6. Morten Palle Christensen skal være ny intern ankermand og sekretariatschef

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye topchef: Jonas Egebart

Han er allerede velbebeskrevet. Han startede 15. august, hvor tog over efter selveste Søren Brostrøm. Han danner nu topledelse sammen med sin vicedirektør Steen Dalsgård Jespersen, som faktisk også er temmelig ny. Han startede i jobbet 1. oktober 2022, men han kom dog fra flere stillinger i styrelsen. Steen Dalsgård Jespersen er sygeplejerske.

Ny enhedschef for Beredskab og Smitsomme Sygdomme

Denne enhed, som var så vigtig under corona-epidemien, har fået ny chef, Kirstine Moll Harboe, som blev konstitueret 1. juli 2023. Hun afløser Line Raahauge, som skiftede til en lederstilling i Trygfonden.

Den nye chef har forstand på medicin, og man kan håbe, at lægemidler med denne udnævnelse rykker ind i en mere central rolle end hidtil. Kirstine Moll Harboe er klinisk farmakolog, og hun har års erfaringer fra arbejde med det euopæiske lægemiddelagentur EMA, hun har arbejdet i Lægemiddelstyrelsen og har erfaring fra arbejdet med klinisk farmakologi i en af de førende afdelinger på området, på Bispebjerg Hospital.

Enhedschef for Evidensbaseret Medicin

Sundhedstilsynets enhed for Evidensbaseret Medicin må forventes at komme til at spille en mere afgørende rolle i et sundhedsvæsen, som bliver stadigt mere optaget af kliniske retningslinjer.

Maria Herlev Ahrenfeldt tiltrådte som enhedschef 1. juli 2023 efter at have været konstitueret i stillingen siden januar 2023. Hun har arbejdet i afdelingen siden 2007, senest som sektionsleder i samme afdeling. Hun er cand.scient.pol. fra Syddansk Universitet.

Hun afløste Britta Tendal Jeppesen, som er blevet forskningschef hos Future Evidence Foundation

Enhedschef for Kommunikation

Sundhedsstyrelsens kommunikationsafdeling er en nøgleafdeling for en ny ledelse. Her er Tine Heide Thomasen netop tiltrådt som enhedschef.

Hun ankom 1. august 2023 fra en stilling som kommunikationschef hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Man kan ærgre sig over, at hun ikke har en baggrund fra sundhedsverdenen – men hun begynder på den anden side i en afdeling med mange års sundhedserfaring.

Hun afløser Eva Tolstrup Ziegler, som sluttede som enhedschef 31. januar 2023. Hun er i dag kommunikationschef i Banedanmark.

Ny enhedschef for Strålebeskyttelse

Kresten Breddam er efter en lang, lang karriere hos Sundhedsstyrelsen blevet ny enhedschef for Strålebeskyttelse. Han kom fra et job som sektionsleder samme sted. Han startede i det nye job 1. juli 2023.

Kresten Breddam afløser Mette Øhlenschlæger som enhedschef.

Ny sekretariatschef

Morten Palle Christensen tiltrådte som sekretariatschef den 1. januar 2023. Han afløser Michael Andersen, der tiltrådte som enhedschef for Koncernregnskab, Lønadministration og Ledelsesinformation tilbage i 1. november 2022.

 

topjob

Del artikler