Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Bølge af indbrud på apoteker relaterer sig til Ozempic og Wegovy

Flere apoteker i Københavns omegn har de seneste måneder oplevet en bølge af indbrud, hvor kriminelle målrettet går efter de populære lægemidler med slankende effekt, Ozempic og Wegovy.

Det skriver Dagens Medicin.

Apotekerne har som konsekvens af indbruddene investeret i ekstra sikkerhedsforanstaltninger. 

"Jeg har været nødsaget til at installere ekstra sikkerhedsudstyr for flere hundrede tusinde kroner på mine apoteker. Det er utrygt og besværligt at møde op til et totalt ødelagt lokale," siger Jakob Tjelum, som ejer apoteker i Hvidovre, Brøndby og Vallensbæk, til Dagens Medicin.

Indbruddene har været målrettede mod netop Ozempic og Wegovy, som opbevares i køleskabe, hvilket gør det nemt for tyvene at finde præparaterne. Andre apotekere i området har også været udsat for flere indbrud, hvor de kriminelle har gået målrettet efter medicinen.

Politiet er opmærksomme på den stigende tendens og bekræfter, at der er blevet anmeldt flere indbrud på apoteker i Hvidovre, Rødovre og Frederiksberg i løbet af de seneste måneder. Gerningsmændene er endnu ikke blevet fundet, men politiet fortsætter deres efterforskning. Samtidig advarer apotekerne om, at medicinen sandsynligvis bliver solgt på det sorte marked, hvilket kan skabe yderligere problemer for patientsikkerheden.

Apotekerforeningen har ikke præcise oplysninger om, hvor mange apoteker der er blevet ramt af indbrud i 2024. Foreningen påpeger dog, at denne form for kriminalitet er et stigende problem, der berører apoteker i hele landet.

Del artikler