Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Den nye konstituerede administrerende sygehusdirektør Anna-Marie Bloch Münster.

Regionsdirektør fik 8 ansøgninger til job som hospitalsdirektør. Den rigtige var der ikke – men hvem er den rigtige?

Kun otte personer ønskede at blive hospitalsdirektør for Esbjerg og Grindsted Sygehus, og den rigtige var der ikke. Men hvem er den rigtige? Regionsdirektør Jane Kraglund erkender, at den kommende rapport fra Sundhedsstrukturkommissionen måske vil indebære andre krav til sygehusenes ledelser. Derfor venter hun med at genopslå stillingen.

I stedet konstitueres den nuværende lægelige direktør Anna-Marie Bloch Münster i stillingen som administrerende sygehusdirektør på Esbjerg og Grindsted Sygehus. Samtidig bliver Mads Haugaard også konstitueret som direktør i sygehusets direktion.

Stillingen som administrerende sygehusdirektør på Esbjerg og Grindsted Sygehus har været ledig, siden Per Busk valgte at fratræde sin stilling i slutningen af marts. Stillingen har været i opslag, og stillingsopslaget resulterede i otte ansøgninger.

"Vi ønsker et lidt bredere ansøgerfelt end de otte ansøgninger, som vores jobopslag har givet os. Derfor er det nødvendigt at genopslå stillingen," siger regionsdirektør Jane Kraglund og fortsætter: 

"Vi er i den sammenhæng bevidste om, at den kommende rapport fra Sundhedsstrukturkommissionen og efterfølgende beslutning om organiseringen af fremtidens sundhedsvæsen måske vil indebære andre krav til sygehusenes ledelser og regionen i øvrigt. Vi ved, at Sundhedsstrukturkommissionens rapport kommer om få uger, og at det forventes, at der indgås politisk forlig i efteråret. Det korte tidsperspektiv gør, at vi har besluttet at afvente de nationale beslutninger, før stillingen genopslås."

I ventetiden bliver den nuværende lægelige direktør Anna-Marie Bloch Münster konstitueret administrerende sygehusdirektør.

Jane Kraglund uddyber, at Anna-Marie Bloch Münster har været en essentiel del af den udvikling, som Esbjerg og Grindsted Sygehus har gennemgået i de senere år, og at hun har stor tillid til, at denne udvikling kan fortsætte. Hun takker samtidig Anna-Marie Bloch Münster for at stille sig til rådighed som konstitueret administrerende sygehusdirektør.

Foruden konstitueringen af Anna-Marie Bloch Münster bliver Mads Haugaard ny konstitueret direktør på Esbjerg og Grindsted Sygehus. Her vil han indgå i direktionen med den administrerende sygehusdirektør og lægelige direktør samt den sygeplejefaglige direktør Charlotte Mose Hansen.

Mads Haugaard kommer fra en stilling som stabschef på Odense Universitetshospital. Han har mange års ledererfaring, og inden stillingen som stabschef har han været afdelingschef i afdelingen for kvalitet og forskning i regionens administration. Mads Haugaard har desuden været konstitueret direktør for Region Syddanmarks ambulanceorganisation, ligesom han har været konstitueret sundhedsdirektør.

Den nye konstituerede administrerende sygehusdirektør Anna-Marie Bloch Münster siger:

"Jeg er rigtig glad for den tillid, jeg er blevet vist ved at udpege mig som konstitueret administrerende sygehusdirektør. Jeg vil gøre mit allerbedste for at løse opgaven for vores sygehus, og jeg vil gå til opgaven med ydmyghed og respekt. Samtidigt ser jeg frem til, at Charlotte Mose Hansen og jeg kan byde Mads Haugaard velkommen ind i fællesskabet på vores sygehus."

Anna-Marie Bloch Münster tiltræder som konstitueret administrerende sygehusdirektør 5. juni.

 
Del artikler