Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

"Lige nu ved jeg ikke, hvad det næste kapitel skal handle om, men jeg synes, at det er et godt tidspunkt at vende skråen og tage arbejdslivet op til revision,” siger Dorthe Crüger.

Dorthe Crüger stopper som koncerndirektør: Jeg skal ikke have så meget administration

Med udgangen af juli takker lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger, 58, af som den ene tredjedel af koncerndirektionen i Region Hovedstaden. Der har været for meget arbejde med administration, og det er ikke der, hvor hun er bedst, synes hun.

Efter tre år som topleder i Region Hovedstaden siger Dorthe Crüger farvel. Hun vil gerne løfte blikket fra mødebordet og papirarbejdet på ledelsesgangen og komme tættere på den direkte ledelse i sundhedsvæsenet.

”Personligt kan jeg bare mærke, at jeg skal tættere på det sundhedsfaglige og ikke have så meget administration. Det er simpelthen bare ikke der, jeg er bedst. Lige nu ved jeg ikke, hvad det næste kapitel skal handle om, men jeg synes, at det er et godt tidspunkt at vende skråen og tage arbejdslivet op til revision. Jeg skal fortsat arbejde med patienttilfredshed, og hvordan vi kan øge trivslen for medarbejdere og ledere. Vi skal udvikle det danske sundhedsvæsen med større fokus på compassion – eller medmenneskelig ledelse,” siger Dorthe Crüger.

Dorthe Crüger er ikke uvant med at stoppe op i karrieren og tage en tænkepause. I 2018 sagde hun jobbet op som mangeårig direktør på Sygehus Lillebælt og som formand for Kræftens Bekæmpelse og tog et sabbatår. Dengang lagde hun overfor Sundhedspolitisk Tidsskrift ikke skjul på, at hun ikke er glad for lange møder og for meget administration: 

"Lange møder er ikke mig. Jeg bliver bare ikke den bedste udgave af mig selv, når møder bliver over en time lange. Ok, der kan godt være nogle enkelte, men mange af slagsen – nej tak," sagde hun og var også sikker på, at hun ikke skulle have et administratorjob:

"Jeg er leder, ikke administrator. Og jeg kræver også et job med et stort ledelses- og albuerum, som jeg har haft i Region Syddanmark. Jeg søger gerne svære opgaver - men de skal være uden opskrift."

Derimod lagde hun ikke skjul på, at hun brænder for patienterne og for ledelse:

"Da jeg blev direktør på Sygehus Lillebælt i 2010, havde jeg en drøm om at hjælpe med at skabe Patienternes Sygehus. Den drøm synes jeg i høj grad, vi er lykkedes med. Vi har nogle af landets mest tilfredse patienter og nogle virkelig dygtige ledere og medarbejdere, der sagtens selv kan videreføre visionen. Jeg er ikke en vedligeholder, den del er der andre, der er bedre til end jeg."

I 2020 blev hun så lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden. Og her har hendes kollega, regionsdirektør Jens Gordon Clausen, også mærket, at hun brænder for patienterne. 

”Dorthe har gjort en kæmpe indsats og hjulpet os godt gennem corona, men også i udviklingen af vores sundhedsvæsen. Hendes hjerte brænder for patienten, og den stemme er vigtig at have med i rummet, når vi drøfter udfordringerne på vores hospitaler. Det kommer vi til at savne, men også personligt vil jeg savne Dorthe som en klog og erfaren kollega med et skarpt øje for betydning af god ledelse og ledere,” siger Jens Gordon Clausen.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj har modtaget Dorthe Crügers kommende afgang med beklagelse, men har også respekt for, at hun efter tre meget hektiske år ønsker at skifte spor.

”Jeg er ked af, at Dorthe stopper og vil savne hendes ordentlighed, lægefaglighed og erfaringer fra selv at have arbejdet i hospitalsdriften. Vi står ofte med ret komplicerede problemstillinger, og hun har været rigtig god til at sætte tingene i perspektiv, så vi politikere har kunnet træffe gode beslutninger,” siger Lars Gaardhøj.

Stillingen som lægefaglig koncerndirektør opslås ledig snarest.

 

 

 

Del artikler