Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Public Affairs Director Jane Heitmann.

Jane Heitmann får job som direktør

Knap har Venstres tidligere sundhedsordfører Jane Heitmann forladt dansk politik, før hun har fået nyt job.

Hun er fra 1. december blevet ny "Public Affairs Director" hos Rud Pedersen Healthcare. Rud Pedersen Public Affairs hjælper virksomheder og organisationer med at navigere i samfundet inden for politik og på de kommercielle markeder.

53-årige Jane Heitmann forlod ved folketingsvalget 1. november Folketinget efter 11 år for partiet Venstre. I Folketinget havde hun blandt andet været formand for Folketingets sundheds- og ældreudvalg og været sundheds-, psykiatri- og ældreordfører.

På Rud Pedersen Healthcares Linkedin-profil siger hun:

"Patienternes forventninger om at modtage hurtig behandling af høj kvalitet, mangel på arbejdskraft, en voksende ældre befolkning og en voksende patientgruppe med kroniske sygdomme er nogle af de væsentligste udfordringer, vi står over for i dag. Det både presser sundhedssektoren og opfordrer samtidig til løsninger. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Rud Pedersen og vores kunder om at finde smarte og bæredygtige løsninger, der vil være med til at forbedre vores sundhedssystem og sektor."

I august proklamerede Jane Heitmann, at hun ville kaste sig over nye udfordringer, og i første omgang ville hun begynde på en lederuddannelse. Hun ville nemlig tage en mba – Master of business administration, som er en erhvervsøkonomisk ledelsesuddannelse på kandidatniveau.

"Jeg ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer. Jeg har min rod i sundhedsområdet, og i det private erhvervsliv," sagde hun på det tidspunkt.

Oprindelig er Jane Heitmann uddannet klinikassistent, men har siden uddannet sig til cand.mag. i dansk på Syddansk Universitet i Odense (2004). Siden 1999 og indtil valget i 2011 drev hun selvstændig erhvervsvirksomhed indenfor dentalbranchen. I 2006 blev hun medlem af Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune, og i 2011 kom hun også i Folketinget.

Del artikler