Kirsten Normann Andersen.

SF vil forbyde omskæring af drenge

38.500 danskere har lige nu skrevet under på et borgerforslag om indførelse af 18 års mindstealder for omskæring af raske børn.

Forslaget har sat ny gange en gammel debat: Skal omskæring af drenge forbydes og barnets ret til at bestemme over sin egen krop respekteres? Eller skal religiøse mindretals praksis med omskæring og deres ret til at praktisere religion respekteres?

Nye toner blander sig nu i den gamle debat. Som det første politiske parti vil SF nemlig stille et beslutningsforslag om at indføre en aldersgrænse.

Det siger sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen (SF) til flere medier, og for partiet handler et forbud om om, at det er et indgreb, som foretages på børn, som ikke kan sige fra.

»Det er et indgreb, som ikke kan laves om igen. Derfor er det mest rigtigt, at det er drengen selv, der tager stilling til, om han ønsker at blive omskåret," siger hun til Berlingske.

Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har ikke taget stilling til spørgsmålet endnu, og Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet har besluttet at fritstille medlemmerne, hvis det kommer til en afstemning.cDe Radikale er imod omskæring, men også imod et forbud.

 

Tags: omskæring

Like eller del denne artikel