Politiker, farmaceut og tidligere brystkræftpatient er ny formand for patientsikkerheden

Karin Friis Bach (Rad.) har ikke alene afløst Ulla Astman (S) som formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, hun har nu også afløst hende som formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Den 53-årige nye formand er samtidig regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, valgt for Det Radikale Venstre.

Karin Friis Bach er uddannet farmaceut og meget optaget af medicin og af, at den ikke skader. Hun er særlig engageret i projektet ”Medicin uden skade”.

"Medicinsk sikkerhed er et utrolig vigtigt område og et relevant område for Dansk Selskab for Patientsikkerhed," siger hun i et videointerview på selskabets hjemmeside.

"Det har i lang tid været en sten i skoen for mig, at en stor del af de indlæggelser, der sker på de danske sygehuse, skyldes uhensigtsmæssig medicinering. Det har store konsekvenser for både patienterne og sygehusenes økonomi og ressourcer," siger hun og kommer ind på, at hun også på egen krop har oplevet, hvor vigtigt det er, at der er helt styr på medicineringen.

"Jeg har selv prøvet at stå den ene dag, hvor jeg følte mig stærk og i stand til at tage vare på mig selv, og så næste dag, hvor man lige pludselig har fået en diagnose på en livstruende sygdom. Man har virkelig brug for at have et sundhedsvæsen, som fungerer, og som tager hånd om en," fortæller hun.

I 2013 blev Karin Friis Bach ramt af brystkræft og fik både kemoterapi og strålebehandling og blev senere erklæret kræftfri.

"Hold da op, hvor blev jeg mange gange i løbet af det halve år spurgt om mit cpr-nummer. Men det betød også en stor tryghed, at der hele tiden blev tjekket, om jeg nu fik den rigtige kemoterapi sprøjtet ind i mine årer og ikke noget, som var beregnet til en anden," fortæller hun i videoen.

 

Tags: patientsikkerhed, Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Like eller del denne artikel