Embedslæge sender 25 buschauffører fra Aarhus i selvisolation

OPDATERET. COVID-19-smitte rammer nu bustrafikken hårdt i Aarhus, som i øjeblikket er epicenteret for smitteudviklingen i Danmark.

Fire chauffører på Station Vest i Aarhus er konstateret smittet med COVID-19, og det har fået embedslægen til at sende 25 chauffører i isolation.

Det oplyser Midttrafik på Facebook.

Cirka 43 chauffører bliver kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi de har været i kontakt med den chauffør, der blev konstateret smittet senest, nemlig onsdag formiddag. Alt afhængig af kontakten, bliver nogle chauffører sendt hjem i selvisolation og til test, mens andre kan fortsætte deres arbejde.

»Der arbejdes på at få afdækket, om smitteopsporingen får konsekvenser for driften torsdag«, skriver Midttrafik i opslaget fra onsdag aften klokken 22.15.

Det seneste døgn er der registreret 42 nye coronatilfælde i Aarhus. Det er mere end en tredjedel af døgnets 112 nye tilfælde i landet.

Styrelsen for Patientsikkerhed, der står for smitteopsporing i Danmark, er fortsat ved at danne sig et fuldt overblik over smittekæderne i byen. Situationen i Aarhus består af flere separate mikroudbrud.

Særligt borgere med somalisk baggrund er blevet smittet. I sidste uge havde tre ud af fire smittede i Aarhus somalisk baggrund.

Torsdag eftermiddag skriver JP Aarhus, at de fire COVID-19-smittede buschauffører er somaliere. Situationen i bybusserne er dermed parallel til det billede, som har tegnet sig i Aarhus den seneste tid. I sidste uge var tre af fire nye coronasmittede i Aarhus personer med somalisk baggrund, og det fik borgmester Jacob Bundsgaard (S) til at lancere en målrettet indsats i de byområder, hvor der bor mange somaliere.

En mobil testenhed vil de næste to uger køre rundt i boligområder, der er hårdt ramt, og testenheden vil torsdag og fredag køre til Gellerup.

Tags: corona

Like eller del denne artikel