Disse sygdomme søger danskerne mest efter - tredjepladsen er overraskende

Sundhed.dk kortlægger danskernes søgeadfærd på sundhedsportalen.

Kroniske sygdomme som diabetes og KOL samt mentale lidelser som depression og stress topper danskernes søgninger i 2019 på sundhed.dk, hvor fnat kradser sig ind på en tredjeplads.

Det viser den første større kortlægning af danskernes søgemønstre på sundhedsvæsenets offentlige fællesportal sundhed.dk, hvor der i 2019 blev søgt i alt godt 5,5 millioner gange.
Analysen er udarbejdet af softwarevirksomheden Ankiro, der står bag søgemaskineteknologien på sundhed.dk.

Hans Christian Kjeldsen, praktiserende læge og chefredaktør hos Patienthåndbogen tilknyttet sundhed.dk, nikker genkendende til danskernes søgemønstre på sundhedsportalen.

”Topsøgningerne svarer til de lidelser, som vi også ser ude hos de praktiserende læger. Vi søger på de ting, der fylder i vores eget eller pårørendes liv, og vi søger på de lidelser, som vi er usikre på,” forklarer Hans Christian Kjeldsen i en pressemeddelelse.

”Jeg hæfter mig dog ved, at fnat ligger på en tredjeplads over lidelser, som der søges på. Det giver ikke mening i forhold til, hvor mange, der har fnat. Men det giver fint mening i forhold til, hvad medierne skriver, og hvor usikker man kan være på sådan en sygdom,” lyder hans vurdering.

Hans Christian Kjeldsen uddyber, at lidelser som influenza og lungebetændelse ligger relativt lavt i søgeoverblikket, fordi disse sygdomme har de mange danskere prøvet at have og derfor en vis personlig erfaring med.

Her kan du se en top 10 over, hvad danskerne har søgt på via sundhed.dk i 2019:
1. Diabetes
2. KOL
3. Fnat
4. Depression
5. Stress
6. Skoldkopper
7. Klamydia
8. Lungebetændelse
9. Astma
10. Øresten

Like eller del denne artikel