Dansk produceret medicinsk cannabis et skridt nærmere

Den anden danske virksomhed har nu fået den endelige tilladelse til at producere og sælge cannabis som medicinalprodukter.

Det er Schroll Medical på Fyn, som har fået den afgørende tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen til dyrkning og forarbejdning af medicinsk cannabis under forsøgsordningen. En større gruppe virksomheder har fået tilladelse til at have cannabisplanter i deres drivhuse, men de tilladelser er givet under den såkaldte udviklingsordning og giver ikke ret til en egentlig produktion og salg af lægemidlet.

Kun Spectrum Therapeutics/Canopy Growth, også på Fyn, har fået samme tilladelse. Den virksomhed har brugt 350 millioner kroner på at etablere sig.

Vejen frem til at de første produkter kan sælges til de danske patienter er dog fortsat minimum fire måneder, da der både er produktionstid samt procestid til produktgodkendelse hos Lægemiddelstyrelsen. Selve det færdige produkt skal nemlig også godkendes. Schroll Medical forventer, at de første planter kan høstes til februar, og omkring en måned senere kan det færdige medicinske produkt være klar til salg.

”Vi ser frem til at kæmpe videre med de næste udfordringer frem imod at få første produkt godkendt til patienterne,” siger administrerende direktør Carsten Garbo Schroll, der mener, at det har været en særdeles udfordrende opgave at blive certificeret. Der er f.eks. særdeles omfattende krav til såvel faciliteter, etablerede kvalitetssystemer samt medarbejdernes kompetencer.

Carsten Garbo Schroll og hans bror Søren Dolleris Schroll ejer sammen med den canadiske cannabis-producent Aphria Schroll Medical.

Virksomheden har ombygget eksisterende bygninger og bygget nyt, så den nu har 8000 kvadratmeter drivhus og 2000 kvadratmeter produktionsareal til cannabisproduktionen.

Like eller del denne artikel