Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Løkke: Sundhedshuse i kommunerne skal sikre 40.000 færre indlæggelser

I 2025 skal der være 500.000 færre sygehusbesøg og 40.000 færre indlæggelser. Det gælder især for patienter med diabetes, hjertekarsygdomme, muskel-skelet sygdomme, angst, depression og lungesygdommen KOL.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) DR og løfter dermed sløret for en del af udspillet til en ny sundhedsreform.

De kronisk syge patienter skal i langt højere grad behandles hos læger i lokale sundhedshuse landet over.

"Folk udskrives og er nødt til at blive genindlagt få timer efter, fordi samspillet simpelthen ikke er godt nok. Der er et kæmpe potentiale i at få bygget en langt stærkere bro mellem sygehus, kommune og almen praksis. Det er det, sundhedsreformen skal tage hånd om," siger han til DR.

"Hvis vi ikke får kommunerne ind sammen med almen praksis til at løse hele opgaven med ældre medicinske patienter og kronikere, så kommer læsset til at vælte. Og så vil de fremskridt, vi har lavet, blive til tilbageskridt. Det, der ikke er svært, skal være nært," siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen vil med sundhedsreformen styrke kommunerne med både mandskab og økonomi, så de kan hjemtage flere opgaver fra sygehusene.

Allerede inden udspillet er blevet præsenteret, har der været massiv kritik af forlydenderne om at nedlægge regionerne.

Flere af Venstres regionalpolitikere og folketingsmedlemmer har offentligt luftet deres bekymringer over en nedlæggelse af regionerne.

"Jeg har selv opfundet regionerne, og jeg er stolt af det, de har bedrevet. Dengang var der mange, der sagde, det var en rigtig dårlig idé. Jeg glæder mig over, at alle nu nærmest synes, at det er perfekt. Det er nu ikke min egen oplevelse," siger Lars Løkke.

Han undveg det centrale spørgsmål om regionernes fremtid, og det samme gjorde sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i et interview søndag med Ritzau. 

 

 

Fra Twitter:

 

Professor i sundhedsøkonomi, Kjeld Møller Pedersen:

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Christian Freitag:

Formanden for LÆgeforeningen, Andreas Rudkjøbing:

Tags: sundhedsreform

Del artikler