Cochrane-vicedirektør: Gøtzsche og Nordic Cochranes fremtid afgøres om en uge

Peter Gøtzsche blev i sidste uge smidt ud som medlem af det internationale Cochrane-samarbejde, og det er sket på baggrund af flere konflikter mellem Nordic Cochrane og det internationale Cochrane.

Uroen og krisen mellem de to organisationer kommer samtidig med Cochrane-samarbejdets 25. årlige stormøde, som finder sted i Edinburgh, og hvor 1.300 deltagere fra 57 lande deltager. Hvad eksklusionen kommer til at betyde for Nordic Cochrane Center vides endnu ikke, men vil formentlig komme nærmere en afklaring i løbet af stormødet, fortæller Karsten Juhl Jørgensen.

”Det er der vist ingen, der kan svare på lige nu. Der er en proces i gang, og vi må afvente udviklingen på resten af mødet og efterfølgende,” siger Karsten Juhl Jørgensen.

Særligt vigtig er den generalforsamling, som finder sted på stormødet i dag, mandag, men krisen vil formentlig blive diskuteret mødet ud, siger Karsten Juhl Jørgensen. Under alle omstændigheder er Gøtzsche direktør, indtil bestyrelsens beslutning træder i kraft, fortæller han.

”Det tager en uge, før beslutningen træder i kraft, og meget kan ske inden da,” siger Karsten Juhl Jørgensen.

På spørgsmålet om, hvor vidt han bakker op om Peter sin direktør eller ej er svaret kort:

”Selvfølgelig,” siger han.

Tags: Peter Gøtzsche, goetzsche

Like eller del denne artikel