Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Følger Finn Rudaizky overhovedet med i de forslag, han selv støtter?

Debat

Af Brian Høier, Socialdemokratiet
Sygeplejerske i Psykiatrien og regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden 

DEBAT. "Det nemmeste er da at løbe fra ansvaret og hænge os andre ud, men det virker lidt sølle, når der ikke er styr på fakta," skiver regionsmedlem Brian Høier (Soc) i en replik til det debatindlæg, som Finn Rudaizky (DF) havde med forleden.

 

Finn Rudaizky skriver (Sundhedspolitisk Tidsskrift 6. marts), at det er beskæmmende, at et flertal af Socialdemokratiet, Radikale, Konservative og Venstre vil flytte de De Særlige Pladser i Frederikssund til PC Glostrup.

Det er ingen nem beslutning, men en nødvendig beslutning, hvis psykiatrien fortsat skal være tryg at arbejde i og bevare sin kvalitet.

Rudaizky kludrer i fakta og tillægger os kræfter, vi ikke har. I Økonomiaftalen med regeringen for 2024 er det besluttet, at De Særlige Pladser skal reduceres fra 42 til 28 pladser. Det har vi ikke besluttet – det er et økonomisk vilkår for Region Hovedstaden. 

Det nævnte forslag fra SF går ikke på at bevare de 42 pladser, men på at bevare 28 pladser i Frederikssund.

Følger Finn Rudaizky med i debatten? Læser han de forslag, som han støtter?

Hvis De Særlige Plader skal forblive i Frederikssund, som Dansk Folkeparti ønsker, vil det årligt koste 15 millioner kroner ekstra. Penge, vi skal hente andre steder i psykiatrien. Vil Dansk Folkeparti fortælle, hvor pengene i så fald skulle findes? Skal vi lukke flere senge eller spare ved at fyre
personale?

Jeg er som både sygeplejerske i psykiatrien og regionspolitiker glad for, at en bred kreds af partier tager ansvaret på sig, også når det er en svær beslutning. Vi lægger vægt på personalets og patienters tryghed samt en forsvarlig økonomi, så vi ikke skal spare andre steder i psykiatrien.

Det nemmeste er da at løbe fra ansvaret og hænge os andre ud, men det virker lidt sølle, når der ikke er styr på fakta.

 

 

Relateret artikel

Del artikler