Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Regionshospital Nordjylland får erfaren direktør i spidsen

Det bliver 55-årige Frank Skriver Mikkelsen, der bliver den nye hospitalsdirektør på Regionshospital Nordjylland, efter at den tidligere hospitalsdirektør Henrik Larsen fra 1. april fik nyt job som hospitalsdirektør for Regionshospitalet Randers.

De cirka 1.600 ansatte på Regionshospital Nordjylland får ny og erfaren hospitalsdirektør. Frank Skriver Mikkelsen har været konstitueret i stillingen siden april og kender derfor hospitalsgangene og matriklerne i Hjørring, Skagen, Frederikshavn og Brønderslev. 

"Det er allerede en stor fornøjelse at møde ind hver dag og opleve, hvordan personalet på hospitalet altid løfter i fællesskab. Det er noget, som jeg gerne vil bygge videre på. For det er vigtigt i forhold til at sikre, at vi fastholder hospitalets position som en attraktiv arbejdsplads," siger Frank Skriver Mikkelsen.

Med fastansættelsen som hospitalsdirektør følger der flere vigtige bundne opgaver med. Blandt andet skal økonomien på hospitalet bringes i balance, og resultater og udvikling skal fortsættes.

Frank Skriver Mikkelsen var, før han startede på Regionshospital Nordjylland, ansat som vicedirektør på Aalborg Universitetshospital, ligesom han tidligere haft en direktørstilling i Region Midtjylland. 

"Den erfaring kan jeg bygge videre på, for patienterne i Nordjylland har meget at vinde ved, at vi på hospitalerne er gode til at samarbejde. Det er et af mine fokusområder – at sørge for et godt og tæt samarbejde blandt regionens hospitaler, men selvfølgelig også med vores øvrige samarbejdspartnere," siger Frank Skriver Mikkelsen.

Hospitalsledelsen på Regionshospital Nordjylland udgøres dermed nu af hospitalsdirektør Frank Skriver Mikkelsen og sygeplejefaglig direktør Charlotte Fuglesang, mens stillingen som konstitueret lægefaglig direktør lige nu er besat af Lars Winther Burmester. Den tidligere lægelig direktør Charlotte Birkmose Rotbøl har siden 1. maj fået ny stilling som lægelig direktør på Sygehus Lillebælt.

Hendes stilling bliver slået op i forlængelse af sommerferien.

Frank Skriver Mikkelsen bor i Aalborg med en sammenbragt familie og har også selv voksne børn.

Han blev færdiguddannet som kandidat i statskundskab i 1994 fra Aarhus Universitet. Siden har han haft en lang række chefstillinger i både Vejle Amt og Region Midtjylland. Blandt andet som projektdirektør for Det Nye Universitetshospital i Aarhus, inden han blev ansat som klinikchef på Aalborg Universitetshospital i 2016.

Del artikler