Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

”Jeg har haft nogle fantastiske år som politiker, men nu ser jeg frem til at fokusere på min nye spændende tilværelse. Det betyder samtidig, at jeg lukker døren til min rolle som folkevalgt,” siger Martin Geertsen. Foto: Primetime

Martin Geertsen dropper politik og bliver direktør

Martin Geertsen begynder 1. marts som direktør i kommunikations- og rådgivningsbureauet Primetime og nedlægger på den baggrund sit hverv som medlem af regionsrådet og trækker sig som folketingskandidat for Venstre. 

52-årige Martin Geertsen var tidligere sundhedsordfører for Venstre på Christiansborg i perioden 2019-2022, men opnåede ikke genvalg ved folketingsvalget 1. november 2022. Han har dog stadig siden være aktiv politiker i regionsrådet i Region Hovedstaden, men forlader nu også den post, som han har haft i ni år, og går dermed helt ud af politik.

Martin Geertsen, der er uddannet cand.scient.pol., har tidligere stiftet bekendtskab med kommunikations- og lobbyarbejde. Han var kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune 2002-2007 og folketingsmedlem i perioderne 2011-2015 og 2018-2022, og imellem de perioder var han både i kommunikationsbureauet Cohn & Wolfe (2008-2010) og i lobbybureauet Rud Pedersen (2010-2011). 

 

”Jeg har haft nogle fantastiske år som politiker, men nu ser jeg frem til at fokusere på min nye spændende tilværelse. Det betyder samtidig, at jeg lukker døren til min rolle som folkevalgt,” siger Martin Geertsen i en pressemeddelelse fra Primetime.

”Jeg ser meget frem til  via min erfaring og mit netværk at yde mit bidrag til at bygge bro mellem de mange aktører på sundhedsområdet og den politiske beslutningsproces. Der er masser at tage fat på for eksempel i forhold til at skabe bedre forhold for mennesker med kroniske lidelser, kræftområdet, personlig medicin, arbejdskraftbesparende teknologi, samarbejdet mellem offentlige og private behandlingssteder og meget andet.”   

Primetime rådgiver i dag kunder inden for de fleste sektorer, men ansættelsen af Martin Geertsen skal især styrke bureauets indsats på sundhedsområdet, skriver bureauet, men forventningen er også, at Geertsens politiske erfaring vil skabe værdi for  kunderne på andre områder. 

”Martin er vel en af dem, der ved mest om sundhedspolitik i Danmark, og derfor er vi super glade for at få ham med ombord. Derudover har Martin også en karriere som borgmester i København med i bagagen, og derfor også indgående erfaring med f.eks. byudviklings- og infrastrukturprojekter, ligesom han har  beskæftiget sig med en række andre politikområder, der er relevante for vores kunder,” siger Casper Hyldekvist, Managing Partner i Primetime. 

 

 

Del artikler