Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

"Det er jo helt skævt, hvis vi skal spare netop nu, hvor alle kan se, at sundhedsvæsenet er meget hårdt presset. Jeg forventer, at regeringen på den baggrund vil tage besparelserne på sundhed af bordet for 2024," siger Anders Kühnau.

Danske Regioners formand efter sundhedspakke: Nu må regeringen tage besparelserne på sundhed af bordet for 2024

Danske Regioner har i forbindelse med de igangværende økonomiforhandlinger for 2024 fortalt, at regionernes prognose viser, at hver en krone, regeringen lovede ville gå til demografien, ender med at gå til medicin i stedet.

Faktisk har regionernes tilskud til danskernes medicin i 2022 givet en ekstraregning på 450 millioner kroner, og stigningen ser ud til at fortsætte ind i 2023. Derfor er det også med håb, at Danske Regioners formand Anders Kühnau i dag har kunnet se, at regeringen afsætter ekstra fem milliarder kroner årligt til sundhedsområdet.

"Selvom det er positivt, at regeringen har lagt op til at løfte økonomien i sundhedsvæsenet på længere sigt, er det fortsat afgørende, at man tager hånd om de udfordringer, som sundhedsvæsenet står med netop nu," påpeger Anders Kühnau og henviser til, at Danske Regioner netop nu forhandler om regionernes økonomi for 2024 med regeringen.

"Regeringen siger jo meget klart, at der er behov for handling her og nu. Jeg tror og håber derfor, at regeringen også er lydhøre i forhold til de helt centrale udfordringer, vi har foran os - lige nu og i 2024. Vi ser blandt andet hastigt stigende udgifter til medicin, og der er også lagt op til besparelser, som i sidste ende vil ramme patienterne. Det er jo helt skævt, hvis vi skal spare netop nu, hvor alle kan se, at sundhedsvæsenet er meget hårdt presset. Jeg forventer, at regeringen på den baggrund vil tage besparelserne på sundhed af bordet for 2024," siger Anders Kühnau.

Han er blandt andet glad for regeringens initiativer for at udvikle og løfte kræftområdet.

"Kapaciteten i sundhedsvæsenet er presset, og det gælder også på kræftområdet. Jeg er meget glad for, at regeringen vil understøtte regionernes arbejde med at øge kapaciteten, så vi kan behandle endnu flere patienter. Vi ser frem til at drøfte den konkrete model og initiativerne nærmere med regeringen," siger Anders Kühnau.

 

Andre artikler om tirsdagens sundhedspakke:

 

Del artikler