DF: ”Ministeren skal ikke skyde ansvaret fra sig”

Formand for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), støttede sin partifælle Jeppe Jakobsen under tirsdagens åbne samråd, hvor han havde bedt Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om at svare på, om der blev taget tilstrækkeligt hensyn til, at der er tale om en lille patientgruppe med en alvorlig fremadskridende sygdom, da Medicinrådet tidligere på året for anden gang afviste at gøre Spinraza til standardbehandling til SMA.

Behandlingen blev afvist, fordi prisen er for høj, men Liselott Blixt mener ikke, at man skal se isoleret på medicinprisen.

”Vores sygehusudgifter har ikke ændret sig synderligt de seneste mange år, og det skyldes blandt andet at noget af den nye dyre medicin gør, at patienterne får det bedre, og det er en skam at høre på, at patienter ikke får adgang til behandlingen, når vi har vedtaget de syv principper,” sagde Liselott Blixt.

De to medlemmer af Dansk Folkeparti var dog ene om ikke at se prisen som et alvorligt problem.

Enhedslistens Stine Brix og Venstres Jane Heitmann var begge kritiske over for den pris, Biogen vil have for behandlingen.

Stine Brix roste  sundhedsminister Ellen Trane Nørby for at have foreslået en fælles nordisk prisforhandling med producenten Biogen, og hun spurgte ministeren, om en mulighed kan være at tage tvangslicens på behandlingen.

”Vi har et alvorligt problem, når prisen for lægemidlet er så høj. Det er et strukturelt problem, hvis det skal hvile på den enkelte læge at udskrive meget dyre behandlinger, og jeg mener, at vi skal se på muligheden for et tvangslicens, som man har gjort i andre lande,” sagde Stine Brix.

 

Læs også:

 

Tags: Spinraza

Like eller del denne artikel