Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Mindeord: En internationalt banebrydende forsker er pludselig død

 

Nekrolog: 8. september gik professor i pædiatri, dr.med. Hans Bisgaard pludseligt og uventet bort i en alder af blot 67 år.

Professor i pædiatri, dr.med. Hans Bisgaard er uventet og alt for tidligt gået bort 67 år gammel efter en lang og imponerende forskningskarriere.

Som barn oplevede Hans selv de fysiske og psykologiske konsekvenser af at have astma. Det var én af ​​hovedårsagerne til, at han dedikerede hele sit arbejdsliv til at undersøge årsagerne og forbedre behandlingen af ​​astma hos børn. Hans gik forrest ved indførelsen af inhalerede kortikosteroider til småbørn, som viste sig at være en meget effektiv behandling. Senere var han central i udviklingen af leukotrien-receptorantagonister til behandling af børneastma. I den sidste halvdel af sin karriere fokuserede Hans på forebyggelse af sygdom. Her var han blandt de første til at belyse betydningen af eksponering for bakterier tidligt i livet for udvikling af astma, samt at fiskeolietilskud i graviditeten kan forebygge astma hos barnet 

Del artikler