Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Drenge er følsomme over for mors angst under graviditet

Mors angst under graviditeten kan føre til hurtigere aldring blandt drenge, men ikke blandt piger. Og drengenes øgede aldring kan igen give flere eller sværere symptomer på aggressivitet og opmærksomhedsforstyrrelser hos barnet fra fødslen og op til 10-års alderen.

Denne sammenhæng var svagere ved depression, men sås til gengæld også, hvis moderen er udsat for kronisk stress, hedder det i et nyt studie.

“Vores resultater peger på øget biologisk aldring og illustrerer yderligere, hvordan kvaliteten af det prænatale miljø kan påvirke flere aspekter af børns udvikling. Disse resultater, parret med et væld af epidemiologiske undersøgelser, understreger vigtigheden af for sundhedssystemet at give rettidig og effektiv mental støtte til gravide, hvilket kan have varige konsekvenser for både mor og barn - fra det cellulære til det samfundsmæssige niveau,” konkluderer forskerne.

Resultaterne blev fundet på tværs af spædbørn og lidt ældre børn i to uafhængige kohorter, selv efter kontrol for obstetriske, socioøkonomiske og genetiske risikofaktorer.

Konklusionerne stammer fra en artikel publiceret i Biological Psychiatry.

Tags: psykiatri

Del artikler