María Jesús Montero gav på pressemødet udtryk for, at befolkningen gradvist kan vende tilbage til deres daglige liv efter den 26. april. Som i Danmark vil det ske efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger, men de kommende to uger vil være afgørende for, hvilke scenarier der stilles for en genåbning.

Spanien overvejer genåbning

Den spanske regering overvejer genåbning af landet.

For 24. døgn i træk sidder den spanske befolkning på flere end 50 millioner mennesker i husarrest, så dagens budskab om en snarlig åbning af det spanske samfund blev modtaget med jubel.

Regeringen ønsker, at samfundet så småt begynder at vende tilbage til normaltilstand efter den 26. april. Til den tid vil spanierne have haft udgangsforbud i 41 døgn.

Regeringens talskvinde, María Jesús Montero, fortalte på et pressemøde, at hun forventer, at udgangsforbuddet ophæves umiddelbart efter 26. april, så man igen vil se folk på gaderne.

Påsken er normalt ensbetydende med åbning af turistsæsonen, hvor flyene kredser i flere lag over Malaga for at få landingstilladelse, så tusinder af turister kan komme videre til hoteller og ferielejligheder. Restauranter langs paseoen er på denne tid normalt proppet med mennesker, og strandene fyldes med børn og solhungrende nordeuropæere. Men i dag kredser der ingen fly, hoteller og restauranter er mennesketomme, og stranden langs Costa del Sol ligger øde.

Derfor blev meldingen modtaget med begejstring hos spanierne.

Genåbning af samfundet vil ske efter regeringens stramme retningslinier og instruktioner for hvem og hvad, der må åbnes.

Budskabet om en genåbning hænger nøje sammen med, hvordan de kommende 18 dage forløber. Hvis der den 26. april fortsat ikke er kontrol over coronasmitte-spredningen, og belastningen af sundhedssystemet ikke er aftaget, så vil nødretstilstanden og udgangsforbuddet blive forlænget, og der kan blive tale om internering af coronasmittede, har regeringsleder Pedro Sanchéz med en løftet pegefinger understreget.

 

Tags: corona, spanien

Like eller del denne artikel