Karsten Bech blev 64 år.

Kendt dansk overlæge død af coronavirus

Karsten Bech, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, er død som følge af coronavirus. Han blev 64 år.

Det bekræfter hans bror Klavs Bech til Avisen Danmark.

Karsten Bech kom for cirka tre uger siden hjem fra Florida, hvor både han og hans hustru blev smittet med Covid-19. Det blev konstateret, da de vendte hjem til Danmark, og begge gik i isolation i hjemmet og delte huset op mellem sig.

Mens hustruen kom sig over virussen i løbet af 8-10 dage, blev Karsten Bech indlagt på Herlev Sygehus og senere overført til Rigshospitalet, hvor han tirsdag aften døde. Han er dermed én af de indtil nu 123 døde af coronavirus i Danmark.

I Styrelsen for Patientsikkerhed begræder man tabet af en »respekteret og dygtig leder med stor viden på sit fagområde«.

»Vi er rystede over, at Karsten er gået bort, og han vil være dybt savnet af sine kolleger og medarbejdere,« siger direktør Anne-Marie Vangsted, Styrelsen for Patientsikkerhed, til Jyllands-Posten.

I 2017 kom Karsten Bech i modvind i den såkaldte Svendborg-sag, hvor en yngre læge i Landsretten blev dømt for forsømmelse i behandlingen af en patient med diabetes, som døde. En anden læge, som stod tiltalt ved Landsretten, blev frifundet. Den yngre læge blev senere frikendt i Højesteret.

På vegne af Styrelsen for Patientsikkerhed fastholdt Karsten Bech i en række udtalelser i Ugeskrift for Læger, at begge læger agerede langt under almindelig anerkendt faglig standard, og det fik læger landet over til at reagere voldsomt mod ham. Det skete som del i den såkaldte #DetKuHaVæretMig-kampagne. 

Karsten Bech var uddannet læge med speciale inden for mave-tarm-sygdomme på Odense Universitetshospital, hvor han var ansat i mere end 10 år.

Han efterlader sig sin hustru, to døtre og en søn af første ægteskab.

 

Tags: corona

Like eller del denne artikel