Mindst 30 personer pr. 100.000 indbyggere er konstateret smittet i Herning Kommune den seneste uge.

Tre uger efter hestestævne: Herning har det relativt største antal smittede

Herning er den kommune i hele Jylland, hvor det relativt set er blevet konstateret smittet allerflest med coronavirus i løbet af de seneste syv dage. Ja, det er faktisk den jyske kommune, hvor der i det hele taget er flest smittede pr. indbygger.

For tre uger siden vakte det stor opmærksomhed, da arrangørerne valgte at gennemføre Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter i Herning, selv om myndighederne på det tidspunkt opfordrede til at udskyde eller aflyse arrangementer med flere end 1000 deltagere.

"I forbindelse med regeringens anbefaling i forhold til arrangementer, der samler over 1000 mennesker, hæfter vi os ved, at der ikke er kommet et påbud fra myndighederne, men alene en anbefaling. Hvis regeringen havde den holdning, at det ville være uansvarligt at gennemføre arrangementet, ville vi have fået et pålæg, og det har vi ikke," skrev formand Jan Pedersen og direktør Casper Cassøe fra Dansk Varmblod i et opslag på Facebook.

Nu viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut, der blev offentliggjort søndag, at området omkring hestestævnet er ramt af Jyllands største konstaterede smitteniveau med corona, og at smitten i området fortsætter med nye tilfælde. Selv ikke i store kommuner som Aarhus og Aalborg, hvor befolkningstætheden i visse områder er stor, er der relativt set så mange nye smittede som i Herning.

Statens Serum Institut har opgjort antallet af Covid-19 tilfælde pr. 100.000 indbyggere fordelt på landets 98 kommuner. Både i forhold til anfald snittede den seneste uge og antal smittede i alt. I begge opgørelser træder Herning markant frem. 

Mindst 30 personer pr. 100.000 er konstateret smittet i Herning Kommune den seneste uge (se kortet øverst på siden), og mindst 60 pr. 100.000 er konstateret smittet i Herning Kommune i alt (se kortet nederst på siden).  Ikast-Brande Kommune, der ligger ved siden af Herning Kommune, har til sammenligning højst ni smittede personer pr. 100.000 den seneste uge og ialt 1-19 smittede pr. 100.000.

Besøgstallene til hestestævnet er ikke offentliggjort, men arrangørerne bag forventede ca. 50.000 besøgende.

Herning Kommune er den eneste jyske kommune, der er markeret med mørkeblåt på Statens Serum Instituts kort. Det betyder, at mindst 60 personer pr. 100.000 i området er smittet med coronavirus. Kilde: Statens Serum Institut

 

Læs kommentar fra Casper Cassøe, direktør for Dansk Varmblod:

Like eller del denne artikel