Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Læger er rasende på Liselott Blixt: "Usædvanlig arrogant"

»Jeg mangler nogen gange nogle læger, der tager et ansvar i stedet for at sætte sig tilbage og pive,« sagde formand for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt, i går.

Det skete i et interview på dagensmedicin.dk.

Hendes kommentarer kom som led i en rundspørge til forskellige politikere om, hvad de mente om en ny underskriftsindsamling, som en række læger fra #detkuhaværetmig-kampagnen har sat i gang. Underskriftindsamlingen, som på Twitter har fået hashtagget #voresvirkelighedjeresansvar, skal få politikerne til at indse, at det er nødvendigt at prioritere langt skarpere, hvis ikke sundhedsvæsenet skal kollapse.

"Jeg synes, at lægerne mangler engang imellem også at tage det ansvar, de er sat til, og som de altid har haft som læge – nemlig at prioritere deres opgaver,« sagde Liselott Blixt videre.

De udtalelser har fået lægerne til at se rødt.

"Det her er en usædvanlig arrogant, nedladende og virkelighedsfjern reaktion fra Liselott Blixt på underskriftsindsamlingen #voresvirkelighedjeresansvar," siger Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing på Lægeforeningens Facebookgruppe.

"Som formand for Folketingets sundhedudvalg beskylder hun læger for at pive. Men læger piver ikke, vi tager netop ansvar. Læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle knokler hver dag for at få tingene til at hænge sammen i sundhedsvæsenet, mens politikere lover guld og grønne skove," harcellerer han.

Han mener, at politikerne mangler en erkendelse af, at ressourcerne ikke står mål med opgaverne.

"Det er politikerne, som må komme med de ressourcer, eller også må de forklare patienterne, at de aktivt nedprioriterer sundhedsvæsenet. Den erkendelse savner jeg hos Liselott Blixt. For uden de nødvendige midler er et sundhedsvæsen i verdensklasse et politikerskabt fata morgana," siger Andreas Rudkjøbing.

Også formand for Yngre Læger, Helga Schultz, er vred. I et debatindlæg på Dagens Medicin skriver hun harmdirrende:

"Liselott Blixt udtaler sig her om lægerne i det danske sundhedsvæsen, som er på arbejde på alle tider af døgnet alle årets dage for at hjælpe syge mennesker, og som flere steder dårligt har tid til at spise frokost eller gå på toilettet fordi arbejdspresset er højt. Og så piver de? Det mener Blixt tilsyneladende, når vi gør opmærksom på, at der mangler politisk prioritering i sundhedsvæsenet. For den lægelige prioritering inden for rammerne som skabes på Christiansborg tager vi os meget gerne af, og det gør vi hele tiden, hver gang vi ser en patient. (...) Hun er en af de mest indflydelsesrige politikere på sundhedsområdet og så nedgør hun en hel faggruppe på en respektløs unuanceret måde, hvor man efterlades med et indtryk af manglende kendskab til dagligdagen i sundhedsvæsenet og i særdeleshed til lægernes daglige arbejde."

 

Del artikler