Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

" Der har været utallige magiske aftener i Parken, hvor jeg er kommet fast i mange år," siger fodboldelskeren Kristian Antonsen.

Fodboldglad hospitalsdirektør: Stemningen i Parken er elektrisk og altomfattende

KULTUR-TEMPERATUR. Hospitalsdirektør Kristian Antonsen fra Bispebjerg og Frederiksbjerg Hospital betragter fodbold som kultur og har tilbragt utallige ”magiske aftener” på Danmarks nationalstadion.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Er fodbold kultur? Det synes jeg. Der har været utallige magiske aftener i Parken, hvor jeg er kommet fast i mange år. Stemningen er elektrisk og altomfattende, også selvom spillet har haltet lidt for hjemmeholdet FCK på det seneste. På den mere klassiske bane er det ’Tjener for to herrer’, en 250 år gammel komedie, som stadig er relevant og vildt underholdende i den nye opsætning på Det Kongelige Teater. Ellers et besøg på Raadvad Fabrik. Det er kunst og kunsthåndværk i fede rammer – og turen derud gennem Dyrehaven fejler bestemt heller ikke noget.”

KULTUR-TEMPERATUR

Sundhedspolitisk Tidsskrifts søstersite Sundhedskultur udspørger fremover centrale sundhedsfolk om deres oplevelser med kultur. 

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner?

"’En smal bro over afgrunden’ af Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik – måske et af de bedste hoveder i Danmark? Bogen giver interessante perspektiver på den konflikt (Israel/Palæstina, red.), der er ved at rive det hele fra hinanden.”

Hvilken bog/film/podcast vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for sundhedsområdet?

"Det må være Hanne Sindbæks ’August og Marie’ om forskerparret August og Marie Krogh.  Den handler om videnskab som lidenskab, om at bryde normer og om kærlighed, respekt og ordentlighed. Det var to kæmpe personligheder, som vi i eftertiden husker alt for lidt om. Det er vanskeligt ikke at blive grebet af bogen, hvad enten man er sundhedsfaglig eller ej. På en helt anden note, så er der rigtig mange spændende podcasts derude. Jeg vil forsigtigt anbefale ’Stemmer fra Bjerget’, der er vores hospitals bidrag til det store udbud."

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Desværre nej. Jeg er langt bedre som nydende betragter end udøvende kunstner. Min nabo er professionel musiker, når han sidder på terrassen og helt afdæmpet øver på sin saxofon, tænker jeg altid, at det må være den ultimative terapi – så jeg skulle nok have gjort noget mere ved mit saxofonspil!”

 

 

Kristian Antonsen, 62

  • Hospitalsdirektør, Bispebjerg og Frederiksberg siden 2021, før var han vicedirektør på samme hospital
  • Tidligere ledende overlæge på Nordsjællands Hospital
  • Speciallæge i anæstesiologi med en ekspertuddannelse i intensiv medicin
  • Master i Healthcare Management fra CBS

 

kultur, kulturtemperatur

Del artikler