Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Cæcilie B. Johansen har sunget i DR’s pigekor og rejst verden rundt med koret.

Læge og Instagram-formidler hylder Moesgaard Museum

KULTUR-TEMPERATUR. Læge og ph.d. Cæcilie B. Johansen har 37.000 følgere på sin Instagram-profil, hvor hun formidler om hudpleje og skønhed. Som mor til tre børn har hun lige været på Moesgaard Museum uden for Aarhus, hvor det blev hendes børns tur til at iføre sig kittel.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Det var på Moesgård Museum, som forener historie og kulturformidling i fantastiske rammer. Vi så en spændende udstilling om Egypten, der omhandler livets cyklus med fødsel, død og genfødsel. Vi var også i noget, de kalder MOMULAB: Det er arkæologisk formidling for alle medlemmer af familien, hvor mine unger fik kitler på og fik lov at agere små arkæologer. En dejlig oplevelse.”

KULTUR-TEMPERATUR

Sundhedspolitisk Tidsskrifts søstersite Sundhedskultur udspørger fremover centrale sundhedsfolk om deres oplevelser med kultur. 

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner?

”Den svenske MIT-professor i fysik Max Tegmarks bog, ’Our Mathematical Universe’ er fantastisk popscience om universets oprindelse, konceptet rumtid og paralleluniverser. Tegmark argumenterer for, at alt er matematik. Jeg læser den i slowmotion, fordi jeg ikke har lyst til at blive færdig med den. Jeg nyder virkelig hans formidling af fysik og kosmologi. Han gør det så humoristisk og eminent med gode hverdagseksempler.”

Hvilken bog/film/podcast vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for sundhedsområdet?

”Jeg kan godt lide podcasten ’Videnskab fra Vilde Hjerner’. Det er astrofysiker Anja C. Andersen og journalist Mette Holbæk, der interviewer forskere, ikke kun inden for sundhedsområdet, men der er mange herfra. Det er fin formidling af en halv times varighed, og podcasten kommer godt omkring. Forskerne får altid spørgsmålet til sidst: Hvad motiverer dem, og hvad håber de at blive husket for – det er meget inspirerende at høre.”

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Jeg har sunget i DR’s pigekor som ung. Fra jeg var 10 til 21. Derfor har jeg rejst landet rundt og sunget i nær alle danske kirker, og jeg er tunet ind på skærmen nytårsaften og har sunget ’Vær Velkommen Herrens År’. Vi har rejst verden rundt i min gymnasietid, og det har givet mig oplevelser og venner for livet, og vi har optrådt sammen med navne som fløjtenisten Michala Petri, trompetisten Palle Mikkelborg og med internationale stjerner som Bobby McFerrin (amerikansk sanger særligt kendt for ’Don’t Worry, Be Happy’, red.)”

 

 

Cæcilie B. Johansen, 38

  • Læge og ph.d. i dermatologi med tillægsuddannelse i journalistik
  • Indehaver af Instagram-profilen makeupandmedicine.dk, der har 37.000 hudplejeinteresserede følgere
  • Ph.d.-projekt om psoriasis og graviditet

 

kultur, kulturtemperatur

Del artikler