Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Ida Sofie Jensen har spillet meget amatørteater, da hun var barn.

Lif-chef Ida Sofie Jensen er til Jane Austen og britiske krimier

KULTUR-TEMPERATUR. Normalt streamer medicinalfirmaernes talsmand britiske krimier som ’Shetland’ og ’The Bay’ derhjemme. Det var dog en helaftensfilm om en amerikansk videnskabsmand, der efterlod hende med en blanding af dyb respekt og frygtblandet tristhed.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Min mand og jeg var inviteret i Betty Nansen Teater af min datter og svigersøn for at se en nutidig fortolkning af Jane Austens romantiske 1800-talsfortælling ’Stolthed og Fordom’. Den handler om tre engelske søstre, der venter på at blive giftet væk til rige adelsmænd. Vi har, om ikke alle sammen, så mange af os, læst romanen og svælget i BBC’s stort iscenesatte filmatisering af romanen. Men her blev romanen omsat til moderne danseteater med moderne scenografi. Det var virkelig godt, og de seks unge skuespillere var fantastisk dygtige. Det lover godt for den danske skuespillerscene.”

KULTUR-TEMPERATUR

Sundhedspolitisk Tidsskrifts søstersite Sundhedskultur udspørger fremover centrale sundhedsfolk om deres oplevelser med kultur. 

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner?

”Jeg kan anbefale at se helaftensfilmen ’Oppenheimer’, som er historien om den amerikanske videnskabsmand og hans rolle i udviklingen af atombomben. Bagefter sidder man med en blandet følelse af dyb respekt og frygtblandet tristhed. Men ellers er jeg meget til at streame britiske krimier som ’Shetland’, ’The Bay’, ’Blue Lights’, ’Uforglemt’ og så videre.”

Hvilken bog/film/podcast vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for sundhedsområdet?

”Bente Klarlunds bøger eksempelvis ’Gå-bogen’ og ”Yngre med årene” er meget læseværdige og lærerige. Men også den seneste af Nicklas Brendborg, ’Vanedyr’.  Her redegør han for, hvad stærkt forarbejdet mad giver af sundhedsproblemer, og den er virkelig værd at læse.”

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Jeg har i min barndom både gået til klaver og fløjte, men desværre uden succes. Det må være helt vidunderligt at kunne spille et instrument, men det kan jeg desværre ikke. Til gengæld har jeg som barn spillet masser af amatørteater og haft stor glæde af det.”

 

 

 

Ida Sofie Jensen, 66

  • Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og talsmand for den forskende lægemiddelindustri i Danmark
  • Administrerende direktør for Dansk Lægemiddel Information A/S
  • Tidligere sygehusdirektør på Herlev Hospital og kontorchef i Amtsrådsforeningen
  • Cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet 1984

kultur, kulturtemperatur

Del artikler