Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Camilla Qvortrup.

Kræftlægernes næstformand anbefaler roman om ung pige, der mister sin mor til kræft

KULTUR-TEMPERATUR. Autobiografisk roman om ung teenager med kræftsyg mor giver gribende indblik i ung pårørendes liv omgivet af sorg og død, mener overlæge Camilla Qvortrup. Hun er næstformand hos DMCG.dk, der er en sammenslutning af 25 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper.

Hvilken god kulturoplevelse har du senest haft?

”Den seneste store oplevelse var en koncert med Søren Huss i Odeon i Odense. Koncerten var del af turneen i kølvandet det nye album ’Vi fik mere end vi kom for’, som er den første i længere tid efter hans svære depression. Musikalsk var det en enestående aften, og derudover beskriver hans tekster fint og præcist mange af de samme livsfaser, som jeg er i, så det var en rørende aften, som var skøn at dele med min mand og døtre.”

KULTUR-TEMPERATUR

Sundhedspolitisk Tidsskrifts søstersite Sundhedskultur udspørger fremover centrale sundhedsfolk om deres oplevelser med kultur. 

Hvilken bog/film/musik kan du anbefale til familie og venner?

”Jeg vil give en stor anbefaling til den seneste film, jeg har set – nemlig ’Past Lives’. Det er er en film om en koreansk pige, der emigrerer til Canada og forlader sin barndomskærlighed og mødes med ham igen 24 år senere. Det er en fin og rørende film om venskab, kærlighed og længsel særligt efter det liv, man ikke fik levet, men også en accept og glæde ved det liv, man fik.”

Hvilken bog/film/podcast vil du anbefale til kolleger, fordi den er relevant for sundhedsområdet?

”Jeg vil anbefale bogen ’Tænk ikke på mig’ af Vilma Sandnes Johansen, som er en autobiografisk roman om en ung teenager, der mister sin mor til kræft. For mig var den særdeles vigtig, fordi den giver et gribende indblik i en ung pårørendes liv – og det paradoks, det er, at stå ved starten til sit eget liv, med alt det der følger med, og så samtidigt skulle forholde sig til sorgen og døden.”

Har du selv forsøgt dig udi det kunstneriske?

”Som yngre spillede jeg klaver og fik undervisning gennem mange år, men jeg lagde det fra mig, da jeg startede på universitet – og nu overlader jeg den udøvende kunst til mine døtre og mand, der henholdsvis spiller musik og maler.”

 

 

 

Camilla Qvortrup, 48:

  • Ph.d. og overlæge på Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet
  • Næstformand i Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG.dk), der er en sammenslutning af 25 Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, der blandt andet arbejder med drift af kliniske databaser og udarbejdelse af kliniske retningslinjer
  • Formand for Dansk Colorectal Cancer Gruppe (DCCG)

kultur, kulturtemperatur

Del artikler