Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Nu bliver hudfarverne ændret i lægehåndbogen    

Læge- og Patienthåndbogen, Danmarks største digitale medicinske opslagsværker, opdaterer deres indhold, så de nu inkluderer billeder og beskrivelser af hudsygdomme på mørk hud.

Det skriver Politiken.

Medicinstuderende og læger i almen praksis er indtil nu primært blevet undervist i billeder af patienter med lys hud. Og det kan være et problem. Eksempelvis udvikler patienter med mørk hud ikke rødme, og derfor kan lægen få misvisende information, når han eller hun slår op i det største digitale opslagsværk.

Skævheden kan forsinke diagnose af patienter med mørk hud eller helt overse dem.    

»Det er en kendsgerning, at alle billeder af hudsygdomme er lyserøde, og at den underrepræsentation af mørk hud har konsekvenser«, siger Mette Mogensen, som er overlæge fra hudafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og underviser og forskningslektor på Københavns Universitet. Sammen med overlæge og professor emerita Tove Agner og ph.d. og læge Sofine Heilskov har hun derfor opdateret artiklerne om hudsygdomme i Læge- og Patienthåndbogen.

Medicinstudiet på Københavns Universitet har nu også indført, at ti procent af alle fotos i undervisningen skal være af mørk hud for at gøre de studerende opmærksomme på forskellen på hudlidelser i mørk og lys hud. 

Del artikler