Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Min Læge-appen når to millioner downloads

Min Læge appen er blevet til på baggrund af et samarbejde mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet og PLO, der er stolte over at have nået en milepæl på to millioner downloads.

”De praktiserende læger vil meget gerne være tilgængelige, der hvor deres patienter er. Og i den sammenhæng er Min Læge-appen et vigtigt digitalt værktøj, som øger mange borgeres mulighed for nemt og hurtigt at komme i kontakt med egen læge,” siger formand for PLO, Jørgen Skadborg, i en pressemeddelelse.

Appen giver borgere mulighed for at se prøvesvar, beskeder fra lægen, deltage i videokonsultationer og se sine tider ved speciallæger. ”Vi er faktisk ikke så lidt stolte af vores app,” skriver Jørgen Skadborg også på sin Twitter-profil.

Næstformand Mireille Lacroix noterer sig også det høje antal downloads på Twitter og omtaler appen som ”et ”IT-eventyr”. Hun fortsætter:

”Den app vi satte i søen i 2019 med begrænset funktionalitet og en del børnesygdomme er nu blevet ’voksen’ og har mange funktioner og flere på vej,” skriver næstformanden.

Som noget nyt kan patienter med diabetes, som har fået lavet en forløbsplan, nu finde den i Min Læge appen. Også andre grupper af borgere kan se frem til nye tiltag i appen inden længe:

”Vi vil fejre milepælen ved at gøre Min Læge appen endnu bedre, så alle borgere i endnu højere grad oplever en større nærhed til deres praktiserende læge,” siger Jørgen Skadborg med henvisning til de mange løbende udviklingstiltag, der er på vej i fremtiden. Præcis hvilke har PLO dog ikke ønsket at løfte sløret for over for Medicinsk Tidsskrift endnu.

Der er tale om to millioner unikke brugere af Min Læge-appen ifølge PLO. Appen er ifølge Computerworld den ottende mest downloadede app på iPhones i 2022, og inden for sundhedssektoren er den kun overgået af Sundhedskortet på en fjerdeplads og Coronapas på en syvendeplads. Jørgen Skadborg understreger i pressemeddelelsen fra PLO, at borgere, der ikke er stærke på IT-fronten, får informationerne på anden vis.

Del artikler