Nu er der 12 tilfælde af abekopper i Danmark, og flere vaccineres

Der er bekræftet yderligere to tilfælde af abekopper i Danmark. Det bringer det samlede antal danske tilfælde op på 12. 

I alle tilfælde er der kendt smittekilde. I et af tilfældene er smitten formodentlig sket i Danmark, mens de to andre tilfælde formodes at være smittet i udlandet. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager smitteopsporing af nære kontakter.

"Der er fortsat ingen samfundsmitte med abekopper i Danmark. Men vi har naturligvis en stor opgave i at inddæmme og opspore smitten i hvert tilfælde," siger sundhedsminister Magnus Heunicke (Soc).

Ingen eller meget få personer i Danmark kan forventes at være naturligt immune mod abekopper. Imidlertid forventes en vis beskyttelse blandt dem, som tidligere er vaccineret mod kopper.

Før 1977 blev børn vaccineret mod kopper i Danmark, og selv om beskyttelsen mod kopper aftager med tiden efter vaccination, forventes koppevaccinerede personer fortsat at være beskyttede mod alvorlig sygdom.

Danmark har modtaget de første 200 vacciner mod kopper, og Sundhedsstyrelsen har opdateret deres retningslinjer med anbefalinger om vaccinationer til helt nære kontakter. Sundhedsmyndighederne har i slutningen af uge 24 givet vacciner mod abekopper til foreløbig 17 personer.

Tags: abekopper

Like eller del denne artikel