Akutpakke kan være på vej til sundhedsvæsenet

Efter pres fra støttepartier er regeringen klar til at give sundhedsvæsenet en »corona-vinterpakke« som en del af en kommende finanslov.

Det skriver Politiken.

»Vi anerkender, at sundhedsvæsenet blandt andet på grund af corona er under et betydeligt pres. Det er derfor, at vi i øjeblikket forhandler om en midlertidig corona-vinterpakke, som skal afhjælpe det pres, som sundhedsvæsenet er udsat for«, siger Socialdemokratiets finansordfører Christian Rabjerg Madsen til Politiken.

En akutpakke til sundhedsvæsenet har længe været et krav fra både SF og Enhedslisten, der har foreslået, at regeringen finder pengene i den såkaldte coronakrigskasse. SF har krævet mindst en milliard kroner til sundhedsvæsenet på finansloven. Rabjerg Madsen vil ikke svare på, om regeringen er på det niveau.

Han frygter ikke, at en pengepose til sundhedsvæsenet vil rejse en række nye krav.

»Det her handler ikke om faggrupper. Det handler om at sikre, at et presset sundhedsvæsen kommer godt igennem vinteren. Og det tror jeg sådan set, at langt de fleste danskere på tværs af faggrupper vil kunne se er en fornuftig ide«, siger han til Politiken.

Like eller del denne artikel