Jørgen Winther kalder fyringen af Ulrich Fredberg, som også er hans partikollega fra regionsrådet, en heksebrænding.

Regionsmedlem kræver hospitalsdirektører fyret og Ulrich Fredberg genansat

Regionsmedlem for Venstre i Region Midtljylland og læge Jørgen Winther har startet en kampagne på de sociale medier for at få fjernet hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen og lægefaglig direktør Claus Brøchner Nielsen fra Hospitalsenheden Midt og genansat den fyrede ledende overlæge fra Diagnostisk Center i Silkeborg, Ulrich Fredberg.

Jørgen Winthers opslag kom på Facebook torsdag og er nu fredag delt 1200 gange.

"Folk er rasende på dem," siger han.

Det var Thomas Balle Kristensen og Claus Brøchner Nielsen, som tirsdag fyrede Ulrich Fredberg med begrundelsen, at den ledende overlæge ikke fulgte retningslinjerne for lungecancerudredning. Ulrich Fredberg har gennem flere år tilbudt praktiserende læger den mere skånsomme lavdosis-ct-skanning af de af deres patienter, som de umiddelbart ikke mistænker for at have kræft, men hvor de ikke kan afvise det, og hvor de normalt ville have henvist til røntgen. Ifølge nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen skal alle patienter med den mindste risiko for kræft dog nu have fuld ct-skanning med kontrastmiddel - hvilket ifølge Ulrich Fredberg og også professor i almen medicin, Frede Olesen, er urealistisk, da der slet ikke er kapacitet til de mange tusind ekstra skanninger på de radiologiske afdelinger.

Jørgen Winther kalder fyringen af Ulrich Fredberg, som også er hans partikollega fra regionsrådet, en heksebrænding.

"Ulrik Fredberg havde inviteret mig som bisidder til fyringssamtalen for et par dage siden. Den fandt sted på 8. sal på patienthotellet i Viborg. Her oplevede jeg de to direktører i fuld gang med moderne heksejagt. Den sidste heksebrænding i Danmark skete ellers i 1693. De var totalt uinteresserede i Ulrichs flotte resultater, og de var kun koncentreret i at finde alle mulige småfejl, som Ulrich kunne beskyldes for at have begået," siger Jørgen Winther, der finder det "helt uhørt", at de to direktører udsendte en pressemeddelelse om fyringen aftenen før samtalen.

"Og så endda med løgnagtige beskyldninger, som er direkte ærekrænkende. Efter mødet har de nu trukket deres påstand om løgn tilbage. Så det er altså direktørerne, der har løjet," siger han.

Jørgen Winther håber, at han med kampagnen kan påvirke de øvrige regionsmedlemmer.

"Olav Nørgaard, regionsrådsmedlem for Venstre, har meldt sin støtte og er enig i, at vi skal arbejde for, at Ulrich får sit gamle job igen. Men ellers er politikere meget nervøse for at gå ind i personsager. Men dette er jo ikke kun en personsag, det påvirker også den tidlige udredning af kræftpatienter," siger Jørgen Winther.

 

Relaterede artikler

 

 

 

 

 

Ulrich
Nyheder | Tirsdag, 28. april 2020 20:03

Ulrich Fredberg er fortid på Regionshospitalet Silkeborg

Først kom en meget overraskende og lang pressemeddelelse med skarp kritik, trussel om fyring og n...

 

 

 

 

 

Tags: Fredberg-sagen

Like eller del denne artikel