Et storstilet byggeprojekt på Herlev Hospital er økonomisk presset og bliver yderligere seks måneder forsinket efter en række byggefejl. Der er f.eks. mistanke om, at støbte betongulve mangler bæreevne, hvilket kan betyde, at de skal hugges op og udføres forfra.

Alle supersygehuse skal kulegraves

Rigsrevisionen bebuder stor undersøgelse af samtlige 16 supersygehus-projekter i landet, fordi økonomiske problemer kan beskære projekterne så hårdt, at supersygehusene alligevel ikke bliver super.

Det skriver Berlingske.

Den omfattende kulegravning kommer, fordi nogle projekter på blandt andet Rigshospitalet og på Herlev Hospital er forsinkede og trues af underskud. Et storstilet byggeprojekt på f.eks. Herlev Hospital er økonomisk presset og bliver yderligere seks måneder forsinket efter en række byggefejl. Der er bl.a. mistanke om, at støbte betongulve mangler bæreevne, hvilket kan betyde, at de skal hugges op og udføres forfra. 

På grund af besparelser vil der f.eks. formentlig heller ikke blive råd til køkken på det kommende supersygehus i Hillerød, og i Aarhus har det nye universitetshospital måttet undvære aircondition i flere nye afdelinger pga. af besparelser.

»Når vi investerer så massivt i en ny og moderne sygehusstruktur, som vi gør med kvalitetsfondsbyggerierne til samlet set 50 mia. kroner, så skal der selvfølgelig være tjek på sagerne. Derfor er det også helt naturligt, at Rigsrevisionen interesserer sig for arbejdet, for de skal være med til at sikre, at skatteborgernes penge bliver brugt bedst muligt,« siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) til Berlingske.

Like eller del denne artikel