"At fjerne behandlingsgarantien vil betyde, at man kan give mere fleksibilitet til sygehusene, så de kan prioritere de mest syge patienter først," siger Camilla Rathcke.

Læger vil fjerne behandlingsgaranti

Region Syddanmark, Region Sjælland og region Nordjylland udskyder nu operationer på grund af mangel på hænder og senge. Lægeforeningen opfordrer til, at behandlings- og udredningsgarantien suspenderes midlertidigt.

Hvis du bliver syg og henvist til et sygehus, er du garanteret at blive udredt og behandlet inden for 30 dage. Men det kan landets hospitaler ikke leve op til lige nu, og derfor skal behandlings- og udredningssgarantien suspenderes i en periode, mener Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke.

"At fjerne behandlingsgarantien vil betyde, at man kan give mere fleksibilitet til sygehusene, så de kan prioritere de mest syge patienter først. Vi kan nu se, at sygehusene bliver yderligere presset. Både af flere indlagte, af mangel på personale og af et udkørt personale. Derudover forsøger man i flere regioner at tage covid-beredskaberne i brug, og man begynder at udskyde de planlagte behandlinger og operationer, som garantien omfatter.," siger hun til DR.

Det har længe været omtalt, at hospitaler oplever større travlhed under coronaepidemien. Men den seneste tid har der været tale om et pres, som har haft et sådant omfang, at flere regioner er begyndt at udskyde planlagte operationer.

Ifølge Camilla Rathcke er det her, at behandlings- og udredningsgarantien mister sin værdi.

Behandling- og udredningsgarantien blev suspenderet den 18. marts 2020, kort efter corona for første gang brød ud i Danmark - men blev genindført knap et år efter den 1. marts i år.

Like eller del denne artikel