Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Politi konfiskerer selvmordslæges computer

Den kontroversielle, forhenværende overlæge Svend Lings, som er kendt for sin rådgivning til folk, som er håbløst syge og ikke ønsker at leve længere, har fået beslaglagt sin telefon og computer af politiet, oplyser han.

23. september oplyste Fyns Politi, at man havde iværksat en efterforskning af Svend Lings, efter at Kristeligt Dagblad og DR skrev, at han fortsætter med at rådgive om, hvordan de kan begå selvmord, til trods for, at han er dømt for det i både by,- lands- og højesteret.

Svend Lings blev for nogle år siden kendt i offentligheden, da han fortalte, at han havde hjulpet flere end ti patienter til at dø. Siden blev han dømt for at medvirke til to selvmord og et selvmordsforsøg, og Højesteret stadfæstede i 2019 en dom fra Landsretten på 60 dages betinget fængsel. Dommen indklagede han for Den Europæiske Menneskeret­tighedsdomstol. 

I august 2020 blev han igen sigtet for at assistere ved selvmord. Det skete efter, at han var faldet i en fælde, som en almindelig borger "Katrine" havde sat op for ham, og hvor hun bad om hjælp til en håbløst syg slægtning. "Katrine” anmeldte ham derpå til Midtjyllands Politi, som rejste sigtelse for overtrædelse af straffelovens § 240 jf. § 21. Begrundelsen var, at Svend Lings aktivt havde forsøgt at yde hjælp til selvmord ved per mail at fremsende en selvmordsvejledning.

Som den første siden Anden Verdenskrig er Svend Lings også ekskluderet af Lægeforeningen på grund af, at han har udfærdiget vejledningen i, hvordan patienter ved hjælp af receptpligtige lægemidler kan begå selvmord.

22. september sagde den tidligere læge, at han fortsætter med at rådgive folk, selv om han er dømt for det, fordi han ser det som sin moralske pligt. Hver eneste dag får Svend Lings stadig mails fra mennesker, som ønsker rådgivning, fortæller han.

 

 

 

Tags: Svend Lings, lings, aktivdod

Del artikler