Lisbeth Lintz (t.v.) og Camilla Rathcke støtter Martin Geertsens forslag.

Læger enige med Martin Geertsen: Brug for forum til samtale om Sundhedsplatformen

Når valget til regionsrådet er overstået, så vil Martin Geertsen, uanset hvem, der vinder, foreslå, at der etableres et forum, hvor fagfolk kan fortælle en kreds af politikere om, hvad der foregår med implementeringen af Sundhedsplatformen.

Det foreslog han i sidste uge til Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Og det forslag støtter Yngre Læger og Overlægeforeningen.

Den konkrete anledning til Martin Geertsens forslag var, at læger på intensiv afdeling på Rigshospitalet føler, at de for længst har advaret om situationen på afdelingen, hvor skrotningen af det hidtidige it-system, CIS, og indførsel af Sundhedsplatformen har betydet, at afdelingen banket mere end ti år tilbage mht. overblik og registrering.

Lægerne på afdelingen følte dog ikke, at der er skete noget i retning af en udbedring af situationen. De tog derfor skridtet og gik offentligt ud med deres bekymringer i Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Men intensivafdelingens problemer var nye for Martin Geertsen, og hans forslag er derfor, at der etableres et forum, hvor fagfolk kan orientere politikerne om, hvad der foregår med implementeringen af Sundhedsplatformen.

”Det skal mødes jævnligt, nok én gang om måneden. Det vil sikre os politikere indsigt i processerne, og det vil sikre fagfolkene, at vi kender til problemerne,” siger Martin Geertsen.

Yngre Læger og Overlægeforeningen støtter forslaget.

”Ja tak til Sundhedsplatforms-Forum – Yngre Læger hilser det velkomment”, siger formand for Yngre Læger, Camilla Rathcke på Twitter, hvorpå formand for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, straks replicerer: ”Helt enig”.

Tags: Lisbeth Lintz, Camilla Rathcke, sundhedsplatformen, Martin Geertsen

Like eller del denne artikel