Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Martin Geertsen: En fejl at skrotte it-system på intensivafdeling

Læger på intensivafdelingen på Rigshospitalet gik for et par uger siden ud offentligt på Sundhedspolitisk Tidsskrift med deres bekymringer: Indførsel af Sundhedsplatformen har betydet, at afdelingen banket mere end ti år tilbage mht. overblik og registrering.

Årsagen til, at situationen på intensivafdelingen er blevet uoverskuelig og problematisk, er, at afdelingen med Sundhedsplatformens indførsel i november sidste år fik skrottet det hidtidige it-system, CIS.

"Det er tydeligvis en fejl at opsige samarbejdet med CIS,” erkender formandskandidat i Region Hovedstaden for Venstre ved regionsvalg 2017, Martin Geertsen.

”Det er jo indlysende, at arbejdet med patienter i en intensivafdeling må baseres på viden om patienterne og behandlingen af dem. Når man ikke kender den historik, kan der opstå problemer med patientsikkerheden,” siger han.

Det var netop de problemer, som overlæge og ansvarlig for registrering og kvalitetsmonitorering samt medlem af ledelsen på afdelingen for Intensiv Terapi, Jakob Steen Andersen, adresserede i sin kritik.

”Efter implementering af EPIC er vi i dag banket mere end ti år tilbage i tiden i forhold til dokumentation og kvalitetsmonitorering, lige som vi har fået nogle patientsikkerhedsmæssige problemer i forhold til medicinering og væskeordination,” sagde han bl.a. for at par uger siden.

Han fortæller, at afdelingen før implementering af Sundhedsplatformen i november 2016 årligt udgav et 50 siders katalog med minutiøse data på ressourceudnyttelse, patientkategorier, aktivitet, produktivitet og kvalitet.

”I dag kan man ikke engang trække et A4-ark med valide data på, hvem der er og har været indlagt på afdelingen, og vi er nu gået tilbage til en mere end 10 år gammel praksis med papirregistrering af patientforløbene,” siger Jakob Steen Andersen.

Lægerne føler, at de for længst har advaret om situationen, men ikke følt, at der er sket stort i retning af en udbedring af situationen. De tog derfor skridtet og gik offentligt ud med deres bekymringer.

Og de bekymringer var nye for Martin Geertsen.

”Det bekymrer mig, at jeg aldrig har hørt om dette problem, og det bekræfter mig i, at der blandt lægerne er en frygt for at udtale sig kritisk om problemer relateret til sundhedsplatformen,” siger Martin Geertsen.

Når valget til regionsrådet er overstået, så vil Martin Geertsen, uanset hvem, der vinder, foreslå, at der etableres et forum, hvor fagfolk kan fortælle en kreds af politikere om, hvad der foregår med implementeringen af Sundhedsplatformen.

”Det skal mødes jævnligt, nok én gang om måneden. Det vil sikre os politikere indsigt i processerne, og det vil sikre fagfolkene, at vi kender til problemerne,” siger Martin Geertsen.

 

LÆS OM intensivafdelingens bekymring:

Tags: regionsvalg 2017, intensivafdeling, Martin Geertsen, RV17, Rigshopitalet

Del artikler