Coronakrise i Aarhus: Krav om mundbind i offentlig transport og opfordring til at arbejde hjemme

Der indføres nu krav om mundbind i al offentlig transport i Aarhus Kommune. Folk opfordres også til at arbejde hjemme.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har netop orienteret de andre partier om i et brev om en række nye tiltag for at dæmme op for smitten i Aarhus, der stiger voldsomt disse dage. Alene fredag er der 68 nye smittetilfælde i byen. Det er halvdelen af alle smittetilfælde i Danmark det seneste døgn. I alt er der 262 med aktiv COVID-19 i Aarhus - det vil sige, at de er testet positive indenfor de seneste 14 dage.

Mindst fem buschauffører i byen er blevet smittet med corona, og embedslægen har sendt over 40 chauffører i selvisolation. 

Statens Serum Institut vurderer, at situationen i Aarhus er bekymrende, fordi der er tegn på mange mindre, geografisk spredte udbrud.

”Der er i øjeblikket øget spredning af COVID-19 i samfundet. Særligt i Aarhus er der grund til bekymring og yderste agtpågivenhed hos alle. Udviklingen gør, at der nu iværksættes yderligere tiltag, så udbruddet i hele kommunen kommer under kontrol. Det er altså lige nu, i dag, at vi alle skal tage ansvar og tilpasse vores adfærd til den alvorlige situation, vi står i,” siger overlæge Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Følgende tiltag er allerede iværksat: Mobile testenheder, test af plejepersonale og sundhedspersonale, besøgsrestriktioner, forstærket politiindsats med fokus på forsamlinger og sikring af isolationsfaciliteter.

I dag supplerer Styrelsen for Patientsikkerhed i samarbejde med Aarhus Kommune med ti yderligere tiltag, som er vurderet nødvendige i indsatsen for at få udbruddet i Aarhus under kontrol. Tiltagene vil foreløbigt gælde de næste 14 dage. 

Tiltagene er:

  • Krav om brug af mundbind i forbindelse med kollektiv transport
  • Opfordring til at undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige
  • Opfordring til hjemmearbejde i videst muligt omfang
  • Anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen og skærpe andre smitteforebyggende tiltag i forbindelse med indkøb
  • Opfordring til øget opmærksomhed på afstandsanbefalinger i det offentlige rum, i restaurations- og forlystelsesbranchen og i kulturlivet
  • Opfordring til at følge Sundhedsstyrelsen gode råd for afholdelse af private fester
  • Anbefaling om, at fysisk fremmøde i gymnasier og andre ungdomsuddannelser udskydes i 14 dage
  • Anbefaling om, at ruskurser og andre arrangementer, som ligger forud for egentlig studiestart på videregående uddannelser aflyses eller udskydes
  • Opfordring til, at flest mulige aktiviteter foregår udendørs
  • Massiv informationsindsats målrettet borgerne i Aarhus.

 

Relaterede artikler

Tags: corona, mundbind

Like eller del denne artikel