Amerikanerne har massiv tillid til alternativ kræftbehandling

Næsten fire ud af ti amerikanere tror, at kræft kan helbredes alene gennem alternative behandlingsformer.

Det viser en undersøgelse, som det amerikanske selskab for klinisk onkologi, ASCO, har bestilt og offentliggjort.

Den nationale undersøgelse er gennemført online af The Harris Poll fra 10. juli til 10. august 2018 blandt 4.887 amerikanske voksne fra 18 år og opefter. Af disse personer har 1.001 kræft eller har haft kræft.

Undersøgelsen viser, at 39 procent mener, at kræft kan helbredes udelukkende gennem alternative behandlinger som enzym- og iltterapi, kost, vitaminer og mineraler. Yngre mennesker – 47 procent af befolkningen i alderen 18-37 år og 44 procent af befolkningen i alderen 38-53 – er dem, der er mest tilbøjelige til at have disse synspunkter. Blandt de ældste amerikanere - dem over 72 år - er den tilsvarende andel på 21 procent.

Den store tillid til alternativ behandling står i skarp kontrast til en nylig undersøgelse offentliggjort i Journal of National Cancer Institute. Undersøgelsen viste, at patienter med almindelige kræftformer, der valgte kun at blive behandlet ved hjælp af alternativ medicin, havde 2,5 gange højere dødelighed end de patienter, der modtog standardkræftbehandling såsom kirurgi, stråling, kemoterapi, immunterapi og hormonbaserede behandlinger.

Ifølge undersøgelsen støtter langt de fleste amerikanere (83 procent) brugen af ​​medicinsk cannabis blandt mennesker med kræft. 48 procent af en lille gruppe af patienter, der har brugt medicinsk cannabis i de sidste 12 måneder, siger, at de har haft svært ved at få det. 58 procent af personer, der har eller har haft kræft, svarer, at de ville ønske, at der var mere information tilgængelig om fordelene ved medicinsk cannabis til symptomlindring.

Uanset politisk tilhørsforhold ønsker amerikanerne, at den amerikanske regering handler på flere områder, herunder reducering af omkostningerne ved receptpligtige lægemidler. F.eks. mener 86 procent, at regeringen bør regulere prisen på kræftmedicin for at sænke omkostningerne, og 77 mener, at det burde være lovligt for amerikanere at købe kræftmedicin fra apoteker i andre lande.

Derudover opfordrer amerikanerne til større investeringer i kræftforskning, -screening og -behandling, selvom det vil betyde højere skatter eller give underskud. To ud af tre amerikanere mener, at regeringen bør bruge flere penge til at udvikle kræftbehandlinger og kræftkure. Over halvdelen (58 procent) mener, at regeringen burde bruge flere penge til at hjælpe amerikanerne med at få kræftundersøgelser og behandling.

Tags: alternativ behandling, alternativ

Like eller del denne artikel