Freitag glad for ny plan: "Vi er ikke bange for konkurrence"

Regeringens nye udspil ”En læge tæt på dig” får stor ros hos PLOs formand Christian Freitag, som mener, at udspillet er gennemarbejdet, seriøst og møder et stort behov for at få beskrevet nogle af problematikkerne i almen praksis.

”Et udspil som det her er aldrig set før, og både Sundhedsministeren og Sundheds – og Ældreministeriet skal have stor ros for den gennemarbejdede plan,” siger Christian Freitag.

Generelt er Christian Freitag glad for planen, som han mener møder mange af de udfordringer, der i øjeblikket er med manglende læger i yderområderne samt generel lægemangel i almen praksis.

Christian Freitag ser det ikke som et problem, at planen ligger op til, at flere enkeltydelser skal sendes i udbud. Han støtter en større fleksibilitet i forhold til, at ydelserne kan sendes i udbud i det private.

”Når enkeltopgaver sendes i udbud øges konkurrencen, og vi er ikke bange for lidt konkurrence i PLO,” sagde Christian Freitag.

Han mener da heller ikke, at det er udtryk for en lappeløsning, når udspilet ligger op til, at de enkeltopgaver, som det kan være svært at få de praktiserende læger til at løse, sendes i udbud, så private aktører som Falck Healthcare eller Nordic Medicare kan byde ind på opgaven.

”Der er ikke tale om en lappeløsning. Der er behov for flere læger, og med udspillet er der tale om, at flere patienter i blandt andet akuttilbud vil få behandling. Det er en plan, som løser nogle problemer her og nu,” sagde Christian Freitag.

Christian Freitag er i øvrigt positivt stemt over for, at planen sætter fokus på, hvordan man får flere unge til at vælge almen medicin i stedet for de specialiserede områder, når de skal træffe uddannelsesvalg.

 

Læs også:

Tags: almen praksis

Like eller del denne artikel