Dømte kan få videokonsultation med lægen

Retspsykiatriske ambulante patienter i Region Syddanmark behøver fremover ikke nødvendigvis altid at skulle møde op for at mødes med en læge, men kan alligevel gøre det ansigt til ansigt via en videokonsultation. Patienten bliver i sit eget hjem, og lægen behøver ikke køre i måske hundredvis af kilometer.

Det skriver Fyens.dk.

Videokonsultationer bliver i forvejen brugt for en række andre patienter i Region Syddanmark, også psykiatriske patienter. Men nu har Sundhedsstyrelsen givet regionen lov til også at bruge det for de retspsykiatriske patienter, som af en domstol er blevet idømt en eller andet form for ambulant behandling.

"Det giver en enorm fordel, at vi kan tilse patienterne med en speciallæge på videoskærmen i stedet for at have speciallægen til at køre rundt på landevejen," siger Anders Meinert Pedersen, lægefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark til Fyens.dk.

Retspsykiatrisk Distriktspsykiatri har i øjeblikket 580 patienter i behandling i regionens område, og de vil stadig få besøg af en sygeplejerske, mens samtalen med lægen foregår på en lukket videoforbindelse. Selv om der stadig vil være en sygeplejerske til stede hos patienten vil det spare tid for den speciallæge, som ellers skulle have kørt måske hundredvis af kilometer.

"Vi har ikke et ubegrænset antal speciallæger, og vi har haft en stigning i antallet af dømte til behandling. Det betyder, at hvis vi skal leve op til kravene om, hvor ofte vi skal tilse patienterne med speciallæge, er vi udfordret," siger Anders Meinert Pedersen til avisen.

"Vores helt almindelige brug af videokonsultationer tog vi i brug for nogle år siden, og det var også efter en dialog med Sundhedsstyrelsen. Det er blevet en accepteret del af behandlingstilbuddet nu. Derfor er det helt naturligt, at vi går skridtet videre til også at omhandle de retspsykiatriske patienter," mener han.

Tags: Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen, videokonsultation

Like eller del denne artikel