Region Syddanmark har ikke ført tilsyn med sundhedsdata

Rambøll, som er en rådgivende ingeniør-, design- og management konsulentvirksomhed, får udleveret massevis af sundhedsdata fra danske patienter, men Region Syddanmark har ingen kontrol over, om data misbruges eller på anden vis håndteres ulovligt.

Det skriver it-mediet Version 2, som udgives af mediehuset Ingeniøren.

Patienter kan inden hospitalsbesøg udfylde en række sundhedsoplysninger, som Rambølls spørgeskema-service SurveyXact står for at indsamle. Meningen er, at det skal spare hospitalspersonalet for tid med at spørge og indsamle oplysninger.

»Det har ikke været muligt at finde dokumentation for, at vi har ført tilsyn med leverandørens overholdelse af databehandleraftalen, så det har vi formodentligt ikke,« siger Nicolai Arvedsen, funktionschef i Region Syddanmark, til Version2.

»Man kan dermed sige, at vi næppe i tilstrækkelig grad har levet op til Datatilsynets forventninger. Det har ikke tidligere haft tilstrækkeligt fokus. Der lægger vi os fladt ned,« siger Nicolai Arvedsen.

Version2 havde i sidste uge fokus på, hvordan Statens Serum Institut på samme måde heller ikke førte tilsyn med deres databehandlere.

Ved den lejlighed sagde formand i Patientdataforeningen, læge Thomas Birk Kristiansen, at det manglende tilsyn ikke nødvendigvis betyder, at der er er sket noget forkert hos databehandleren, men at det viser lidt et billede af, hvordan man behandler sundhedsdata i Danmark.

“Man har simpelthen sluppet bremsen,« sagde Thomas Birk Kristiansen.

 

Tags: Region Syddanmark, Nicolai Arvedsen, sundhedsdata, Rambøll, Thomas Birk Kristiansen

Like eller del denne artikel