Villy Søvndal: “Lose er tøsefornærmet”

Socialdemokraterne fik smæk, mens Venstre oven på Carl Holst-sagen kun gik ét mandat tilbage i Region Syddanmark. Regionens nuværende formand, Stephanie Lose, får derfor en ny periode som formand.

SF gik stort frem og erobrede med 13,7 procent af stemmerne seks mandater i regionsrådet takket være spidskandidaten Villy Søvndal. Men SF kom kom aldrig med i nattens konstitueringsaftale.

Venstre har i stedet dannet en bred konstituering med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance. Enhedslisten har også tilsluttet sig aftalen.

Villy Søvndal er rasende over den behandling, han mener, at Stephanie Lose har udsat hans parti for.

“Det, vi nu har set, er magtens arrogance. Vi er det parti, som er gået suverænt mest frem, men nu er vi blevet om ikke at være med i aftalen. Det er en besynderlig ageren, når man har sagt, at man vil praktisere bredt samarbejde,” siger han til Jv.dk.

Da avisen spørger ham, om hun ikke blot tager konsekvensen af, at SF har været meget efter hende og Venstre i hele valgkampen, svarer Søvndal: “Så skal man bare ikke gå til valg på et bredt samarbejde, når man så nu bliver tøsefornærmet. Hun starter med at få et 03 for samarbejdet.”

Stephanie Lose siger til DR Fyn, at SF betaler prisen for vedvarende kritik af partiet.

“Det er klart, at når man i tre måneder har hørt på, at mit parti Venstre skulle være præget af magtfuldkommenhed, mangel på vilje til at rydde op, kammerateri og vennetjenester, så har det konsekvenser,” siger hun.

Poul-Erik Svendsen (S) fortsætter som 1. næstformand, mens Thies Mathiasen (DF) fortsætter som 2. næstformand i regionsrådet.

Tags: Region Syddanmark, Villy Søvndal, Stephanie Lose

Like eller del denne artikel