Heino Knudsen er ny regionsrådsformand i Region Sjælland.

Region Sjællands nye regionsrådsformand: Nu kommer der læger hele døgnet på skadestuen

Socialdemokraterne blev den store sejrherre i Region Sjælland med en fremgang på omkring fem procentpoint, mens Venstre blev den store taber med et lignende antal stemmers tilbagegang.

Det betyder, at Socialdemokraternes 38-årige spidskandidat, Heino Knudsen, er ny regionsrådsformand i Region Sjælland, svøbt i et udsædvanligt spraglet politisk kludetæppe bestående fra Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance. De Radikale og SF forlod forhandlingerne og ville ikke være med.

“Den kop te taler vist for sig selv. Det kunne vi ikke se os selv i,” sagde de radikales Anne Møller Ronex til sn.dk i nat efter forhandlingerne.

Ny næstformand i regionsrådet bliver Dansk Folkepartis Peter Jacobsen.

Venstres nuværende regionsformand, Jens Stenbæk, stillede ikke op, og spidskandidat for Venstre har været Jacob Jensen. følge Jacob Jensen var Venstre aldrig inviteret med til forhandlingerne i løbet af aftenen og natten.

I konstitueringsaftalen mellem de umiddelbart umage partier står, at skadestuerne i Roskilde og Næstved igen skal være bemandet med læger hele døgnet.

Roskilde får dermed opfyldt sit store ønske igen om at få en skadestue på det lokale sygehus med læger hele døgnet, så folk ikke skal sendes rundt på Sjælland for at få behandlet mindre skader efter uheld.

Samtidig skal sundhedsvæsenet centraliseres mere, mens man viderefører hovedprincipperne i den nuværende sygehusplan fra 2010.

Der skal også nedsættes et politisk styringsudvalg, der skal følge igangsætningen af Sundhedsplatformen i det sjællandske sundhedsvæsen tæt.

Blandt punkterne i aftalen er også bedre samarbejde med kommunerne om forebyggelse, styrkelse af psykiatrien og nedsættelsen af et afbureaukratiseringsudvalg.

“Vi har en aftale, som vil sætte en ny retning for Region Sjælland. Vi vil gerne sikre flere behandlinger og flere opgaver bliver løst tættere på vores borgere i fremtiden. Vi vil gerne styrke den politiske styring, og vi vil gerne sætte et stort og styrket fokus på arbejdsmiljøet for vores mange tusinde medarbejdere i Region Sjælland,” siger Heino Knudsen til sn.dk.

Til Ugeskriftet afviser han, at der bliver ændret på planerne om, at Sundhedpslatformen natten mellem fredag og lørdag går i gang overalt i Region Sjælland.

”Vi skal bruge vores kræfter på at implementere Sundhedsplatformen, og vi kommer ikke til at udskyde starten. Det er ikke løsningen. Nu skal Sundhedsplatformen have vores fulde fokus, og vi har derfor også som en del af konstiueringsaftalen nedsat en politisk styregruppe, der følger implementeringen tæt”, siger Henio Knudsen til ugeskriftet.dk.

Tags: Region Sjælland, regionsvalg 2017, Heino Knudsen

Like eller del denne artikel