Ny direktør i Diabetesforeningen skal sætte diabetes på politikernes dagsorden

Diabetesforeningens hovedbestyrelse har ansat Claus Richter, 48, som ny administrerende direktør. Claus Richter tiltræder i Diabetesforeningen den 4. januar 2021.

Claus Richter er tidligere direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer og partisekretær for Venstre. 

"Med ansættelsen af Claus Richter får vi en direktør, som har et indgående kendskab til det politiske system, og som derfor for alvor kan få diabetes på den politiske dagsorden," siger formanden for Diabetesforeningen, Jørgen Andersen, i en pressemeddelelse.

Claus Richter forlader sin nuværende stilling som seniorrådgiver på Copenhagen Business School for at begynde i Diabetesforeningen straks efter nytår.

"Jeg er stolt over at få denne store mulighed og glæder mig utrolig meget til at få løftet diabetessagen endnu højere op på den politiske dagsorden. Sundhed er forudsætningen for Danmarks velstand, og diabetes er en kæmpe samfundsudfordring. Med udsigt til, at 430.000 danskere vil have diagnosen type 2-diabetes i 2030, er det en potentiel bombe under samfundsøkonomien, som kræver politisk handling," siger Claus Richter.

"Der er mange og vigtige samfundsagendaer på sundhedsområdet, som vi skal være drivende på. Vi skal bl.a. have et sundhedssystem, som hænger meget bedre sammen, og som sikrer, at mennesker med diabetes bedre rettigheder og bedre adgang til den rette behandling – for eksempel, at personer med type 1-diabetes har adgang til ny teknologi, der hjælper dem i deres hverdag," siger Claus Richter.

Claus Richter er oprindelig fra Aalborg, bor i dag i Virum og har to døtre på 15 og 17 år.

Claus Richter afløser den nuværende adm. direktør Peer Steensbro, der siden juli 2018 har varetaget jobbet som både adm. direktør og økonomidirektør, da den daværende adm. direktør fratrådte.

Peer Steensbro fortsætter i sin oprindelige stilling som økonomidirektør i Diabetesforeningen.

Diabetesforeningen har cirka 90.000 medlemmer.

 

 

 

Tags: Diabetesforeningen

Like eller del denne artikel